5 5

Weerbaarheids-trainingen op online platform M12

Personalized Learning | blog
De agenda was ramvol bij MTNC, Maduro Training & Consultancy. Tot corona. Alle afspraken in één klap gecanceld, onrust en rust tegelijk. Gevolgd door de vraag: hoe verder? Hoe zorg je dat je als trainings- en consultancybureau, gespecialiseerd in weerbaarheid, overeind blijft - in een samenleving waarin anderhalve meter het nieuwe normaal is? Met online leren dus! 

Leroy Maduro, eigenaar en trainer bij familiebedrijf MTNC, vertelt: “Ik kon twee dingen doen: wachten op maatregelen van de overheid, of een stap maken richting het vergroten van onze schaalbaarheid met online trainingen. Met dat laatste idee speelde ik al langer. We zaten vaak al zo vol dat we ‘nee’ moesten verkopen aan opdrachtgevers, omdat er gewoon niet genoeg uren in een week zitten. Dankzij corona hebben we de stap naar online leren gezet: sociaal, met content curation en gamification, allemaal op ons platform M12. Supercool! Ideaal in tijden van corona én handig voor later.”

 

Over MNTC


Maduro Training en Consultancy biedt trainingen op het gebied van weerbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. MTNC heeft vele soorten opdrachtgevers: de politie, zorg- en onderwijsinstellingen, deurwaarders, gevangenissen en retailorganisaties. Met hun trainingen helpen ze mensen inzicht te krijgen in zichzelf en anderen, om zo hun optimale potentie te bereiken. Ook ondersteunen ze organisaties om hun risicobeheersing en veiligheid naar een hoger niveau te tillen.

Leroy: “Termen als leiderschap en persoonlijke ontwikkeling zijn bij veel mensen bekend. Het begrip weerbaarheid roept vaker vraagtekens op. Weerbaarheid kan fysiek zijn - denk aan bevrijdingstechnieken -, mentaal - hoe ga je om met situaties die je meemaakt -, of verbaal (denk aan heldere communicatietactieken, omgaan met weerstand). Een breed vak. Heel tof.”

 

Online leren


Op het nieuwe MTNC-platform M12 kunnen deelnemers zich inschrijven voor trainingen op het gebied van weerbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. “De trainingen zijn opgedeeld in losse onderdelen die maximaal 10 minuten duren”, vertelt Leroy. “Hierdoor kunnen deelnemers zelf bepalen wanneer, waar en hoe vaak ze tijd besteden aan hun training. Je hebt leren compleet zelf in de hand. Samen met andere deelnemers kun je discussiëren en interessante feiten delen en je haalt ‘levels’ en punten. Ook een combinatie met een training op locatie is trouwens mogelijk.”

Online leren


Op het nieuwe MTNC-platform M12 kunnen deelnemers zich inschrijven voor trainingen op het gebied van weerbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. “De trainingen zijn opgedeeld in losse onderdelen die maximaal 10 minuten duren”, vertelt Leroy.“Hierdoor kunnen deelnemers zelf bepalen wanneer, waar en hoe vaak ze tijd besteden aan hun training. Je hebt leren compleet zelf in de hand. Samen met andere deelnemers kun je discussiëren en interessante feiten delen en je haalt ‘levels’ en punten. Ook een combinatie met een training op locatie is trouwens mogelijk.”

 

Buffelen, testen, live


“De afgelopen weken hebben we snoeihard gewerkt om onze trainingen online beschikbaar te maken. Filmpjes opnemen, content creëren, accreditatie aanvragen. Samen met François van Next Learning Valley heb ik verschillende leerervaringen gemaakt, getest en uiteindelijk live gezet. Zelf houd ik dagelijks bij wie opdrachten uploadt, geef reacties en feedback en stuur mailtjes om de deelnemers betrokken te houden.”

 

 Jezelf elke dag ontwikkelen. En bevrijden


“Hoe mooi is het dat je zelf kunt bepalen hoe lang en hoe vaak en waar je werkt aan je eigen ontwikkeling? Door online leren aan te bieden, kunnen deelnemers dat helemaal zelf kiezen: gemakkelijk en laagdrempelig. Een Netflixmodel voor leren. Hoe we fysieke weerbaarheid trainen? Door filmpjes op te nemen waarbij iemand me bij mijn middel of nek pakt, en vervolgens laat zien hoe je jezelf bevrijdt. Deelnemers oefenen met hun partner, kind of huisgenoten, filmen zelf hoe zij het doen en laten zo zien of ze de bevrijdingstechniek onder controle hebben.”

 

Ook na corona online blijven


“Die online trainingen zijn ideaal. Nu én straks. De schaalbaarheid van MNTC is vergroot en dat is te gek. Ik heb de keuze gemaakt om door te investeren en de reacties tot nu toe zijn positief en enthousiast. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit voor onze deelnemers en voor ons een gunstige verandering is geweest. Op die manier kan ook onze organisatie bijdragen aan een leven lang leren.”

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020