< Ga terug

MOOC: Skill Based Learning

MOOCs

Niet bang om je leerstrategie naar een hoger niveau te tillen?

Je bent het vast al tegengekomen: skill based learning. Maar wat is dat nou eigenlijk en hoe ga je er mee aan de slag? Leer het in onze aankomende MOOC die 31 oktober live gaat.

Wat was een MOOC ook alweer?

MOOC staat voor Massive Open Online Course. Een hele mond vol waarmee we bedoelen dat de MOOC volledig online is maar zeker niet eenzaam. In tegendeel: je zal in gesprek komen met alle andere L&D specialisten en je kan je ideeën volop delen. Wij, de organisatoren, zullen in de weken van de MOOC ook online aanwezig zijn om jouw vragen te beantwoorden. 

Wie?  

Deze MOOC is voor L&D’ers van elk niveau en functie, dus van manager tot ontwikkelaar: alle L&D’ers zijn welkom. Deze MOOC biedt waardevolle inzichten, tools en connecties voor iedere context. 

Wat?

Deze MOOC is ontworpen om deelnemers te begeleiden bij het begrijpen en toepassen van skill based learning, een aanpak waarbij de focus ligt op het aanleren en versterken van concrete vaardigheden. We zullen de volgende onderwerpen behandelen: 

  1. Inleiding tot skill based learning: Wat houdt skill based learning in? Hoe ziet dat eruit en op welke theorie is het gebaseerd?  
  2. Upskillen, reskillen en de skill gap: We gaan een stap verder: hoe helpt skill based learning mensen verder? En wat is upskillen, reskillen en de skill gap nou eigenlijk? We laten hierbij praktische voorbeelden zien. Wist je bijvoorbeeld dat de EU al bezig is met skill based learning? 
  3. Skill based learning en L&D: Benieuwd hoe skill based learning er in de praktijk van online learning eruit kan zien? We nemen je mee in de praktische toepassingen van skill based learning, van ontologiën tot skill builders.
  4. Toekomst van skill based learning: De impact van AI is overal en zeker ook in skill based learning. Leer hoe AI verweven is in het concept van skill based learning en kijk met ons mee de toekomst in. 

Wanneer? 

De MOOC start 31 oktober en loopt tot 28 november. Tijdens deze periode wordt elke week een nieuw blok opengezet. De MOOC is volledig online dus je kan in je eigen tijd aan de slag.  

Meet the creators: 

Femke Geerts – Van voor de klas staan naar achter het scherm… en digitaal voor de klas staan. Femke doet niets liever dan lesgeven of nadenken over de effectieve vormgeving daarvan.  

Erica Tiemes – Van opleidingscoördinator tot expert op het gebied van learning, Erica’s kennis over onderwijskunde en het inzetten van de nieuwste theorieën laat ze zien in deze MOOC.  

Kom je er niet uit, of heb je vragen? Dan kun je bij Femke of Erica terecht.

Durf jij jezelf, samen met ons en andere specialisten, uit te dagen?

Schrijf je nu in zodat je 31 oktober gelijk aan de slag kan gaan!

Extra informatie

Start: 31 oktober 2023

Duur: 4 weken

Voor wie: L&D-professionals: van ontwikkelaars tot trainers tot managers

Kosten: gratis