< Ga terug

Online trainingen in weerbaarheid met MADURO.

Best practices

Van fysieke cursussen op locatie naar online trainingen: familiebedrijf MADURO. heeft de stap gezet naar blended learning. Hun collectie aan trainingen op het gebied van weerbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit is nu te volgen op alle mogelijke manieren, locaties en devices. Geaccrediteerd en wel.

 “M12 is ons eigen online platform, ontwikkeld binnen het LXP, voor mensen die online willen werken aan het benutten van hun volledige potentie”, . “Onze missie: het helpen van mensen, teams en organisaties in het bereiken van hun maximale weerbaarheid, komt op dit platform samen.”

Hoe het was

“We waren al een tijdlang zo druk dat ik soms ‘nee’ moest verkopen. Simpelweg omdat er niet genoeg uren in een week zitten. En toen kwam de eerste golf in maart 2020. Het was voor die tijd al een paar keer door ons hoofd geschoten dat online trainingen aanbieden een mooie aanvulling zou zijn op onze fysieke trainingen op locatie. Maar ja, hoe dan? En wanneer begin je daarmee? Door de staat van de wereld toen werd die behoefte plots nog groter.”

Hoe het nu gaat

“Samen met François heb ik onze fysieke trainingen omgezet naar een online versie op Next Learning Valley’s LXP. We hebben nagedacht over content, over hoe de leertrajecten eruit moeten zien en uitgebreid getest. De online trainingen bestaan uit leerervaringen (bekijk een video, lees een blog, doe een oefening) die maximaal 10 minuten duren. Deelnemers kunnen zélf kiezen wanneer, waar en hoe vaak ze tijd besteden aan hun online training.

Fantastisch voor de lerenden, en mooi voor ons: de schaalbaarheid van MADURO. is vergroot. Wij denken dat blended learning de toekomst heeft. Het LXP faciliteert ons om in die combinatie van on- en offline de perfecte match te bieden. Dat horen we ook terug van onze gebruikers. Toen we net begonnen, merkten we dat sommige opdrachtgevers en deelnemers dachten: gaat dit wel werken? Nu krijgen we van veel partijen positieve feedback en horen we ook: ‘wauw, kan dit niet ook, of dat?’ Superleuk.”

Wat er komt

“Het zou mooi zijn als we de combinatie van on- en offline trainingen kunnen blijven bieden en verder uitbreiden. De afgelopen tijd merken we dat daar steeds meer behoefte aan is. Daarnaast zien we steeds meer mogelijkheden voor organisatiespecifieke content. In een organisatie is ontzettend veel kennis aanwezig. Kennis die gebruikt mag worden. Tegelijkertijd blijven wij specialist op ons eigen vakgebied (namelijk weerbaarheid) en zorgen samen met de organisatie voor waardevolle contentcreatie.”

Over MADURO.

MADURO. is een familiebedrijf met een duidelijke missie: het helpen van mensen, teams en organisaties in het bereiken van hun maximale weerbaarheid. Dit bereikt MTNC door middel van het vergroten van hun mentale, verbale en fysieke vaardigheden.

Hiervoor richt MADURO. zich op de prestaties onder druk en zijn hierbij tot revolutionaire bevindingen gekomen die de basis vormen voor onze methodieken. Met deze innovatieve inzichten helpt MADURO. individuen, teams en organisaties om inzicht te krijgen in jezelf en anderen. MADURO. helpt de communicatie te verbeteren en om te gaan met weerstand. Ook de mentale weerbaarheid is daarin erg belangrijk.

Benieuwd waarom je met ons LXP aan de slag wilt gaan?

Lees dan deze blog.