< Ga terug

5 redenen waarom je aan de slag wil met ons LXP binnen de Learning Suite

Blogs

Gepersonaliseerd leren: dat is waar corporate learning naartoe gaat. Het is het antwoord op ‘leren in de flow’. Leren op het moment dat het jou uitkomt. Leren met leerervaringen die precies aansluiten bij wat je al weet en kan. Leren tijdens je werk, want door te doen leer je het meest. Het LXP is een van de platforms waarop je gepersonaliseerd kunt leren. De beste, vinden wij. Waarom? Dat leggen we je uit in deze blog.

Gesprekstechnieken oefenen tijdens een evaluatiegesprek. Presentatieskills bijspijkeren tijdens die wekelijkse meeting. Verkoopvaardigheden inzetten tijdens dagelijkse gesprekken met klanten. Het zijn allemaal leerervaringen. Waardevolle leerervaringen waardoor je dagelijks bijleert terwijl je aan het werk bent.

Toekomstmuziek? Nee. Het kan al! En het is nog een duurzame investering ook. Want als je medewerkers precies leren waar ze aan toe zijn in plaats van dat ze een kant-en-klare e-learning moeten doorworstelen, dan zijn ze blijer, blijven ze langer en leveren ze direct meerwaarde door die skills te ontwikkelen die de organisatie nú nodig heeft. Alleen: hoe werkt het?

Gepersonaliseerd leren is als maatkleding

Ernst-Jan van Unen, expert gepersonaliseerd leren, formuleert het zo: “Gepersonaliseerd leren is als maatkleding: op basis van jouw specifieke maten zorgt de kleermaker ervoor dat je overhemd of broek optimaal zit. Naast deze maten gaat hij, sociaal als hij is, ook met je in gesprek over andere specifieke wensen, met als resultaat dat je kleding draagt die echt bij jou hoort. Doe je dit niet, dan ga je voor confectie en kies je uit aanbod dat qua maten en wensen reeds is gebaseerd op het gemiddelde van de doelgroep.”

Met andere woorden: gepersonaliseerd leren is gebaseerd op data en bevat altijd een sociale component. Daarom is een digitaal platform ook zo handig. Vergelijk het met cookies op een webpagina die registreren wat jouw interesse heeft – zo is het ook met het LXP. Doordat jij het leerplatform gebruikt, weet het LXP ook beter wat jij interessant vindt, wat jij nodig hebt om verder te leren en biedt het continu suggesties voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bovendien bespaar je tijd. Als lerende én als organisatie.

Werken met leerervaringen

Met een gepersonaliseerd leerplatform als ons LXP zorg je als organisatie dat je naast het aanbieden van relevante leerervaringen, ieders voortgang ook gedetailleerd registreert. Op basis van deze data worden op het dashboard van de lerende weer nieuwe, volgende en passende leerervaringen geadviseerd. Op het platform voeren zowel lerenden als inhoudsdeskundigen gesprekken en discussies met elkaar over de content: zo bouw je samen aan kennis. En alle leerervaringen die buiten het platform plaatsvinden, kunnen door de lerende zelf gemakkelijk worden geüpload en gedeeld.

5 redenen waarom je aan de slag wil met het LXP binnen de Learning Suite

Wil jij ook de eerste stap zetten richting gepersonaliseerd leren? Het LXP is een top-tool! Want:

  1. Het LXP is toonaangevend. Dit blijkt uit onderzoek van Fosway Group;
  2. Het LXP is geen immense investering: tegen een vriendelijke prijs krijg je waar voor je geld. En goede begeleiding bij de implementatie. Ook krijg je advies over welke andere leer- en ontwikkelinstrumenten van de Learning Suite het beste bij jouw organisatie past;
  3. Het LXP is een onafhankelijk platform: leerdata van andere leerinstrumenten kunnen gemakkelijk gebruikt worden om StreamLXP te personaliseren;
  4. Je kunt met het LXP je medewerkers via xAPI (bel Max voor meer uitleg) ook hun eigen leerdata ‘meegeven’ als ze onverhoopt overstappen naar een andere organisatie;
  5. Je bent aan het pionieren als je nu investeert in ons LXP. Het platform is een SaaS oplossing en daarom continu in ontwikkeling en vernieuwend. En daarmee jouw manier van leren en ontwikkelen in jouw organisatie ook.

 

Meer weten over gepersonaliseerd leren en ons LXP? Neem contact op met Ernst-Jan van Unen.