Januari 2021. Naar aanleiding van hun deelname aan de MOOC Social Learning 3.0 schreef een groep studenten va de HAN een gastblog over wat social learning teweeg kan brengen in de ideale wereld.
Januari 2021. N.a.v. hun deelname aan de MOOC Social Learning schreef een groep studenten van de HAN deze blog over met welke interventies je alles uit social learning kunt halen.
Januari 2021. De komende tijd zitten we nog wel even in lockdown. Hierdoor is thuiswerken en leren eerder regel dan uitzondering. Hoe gaan we dit werken en leren op afstand op een gepersonaliseerde manier vormgeven?
December 2020. N.a.v. hun deelname aan de MOOC Social Learning schreef een groep studenten van de HAN deze blog over hoe je de effectiviteit van social learning meetbaar kunt maken.
December 2020. N.a.v. hun deelname in de MOOC Social Learning schreef een groep studenten van de HAN deze blog over social learning en hoe je om moet gaan met deelnemers die zelfstandig door een MOOC gaan.
December 2020. Naar aanleiding van mijn bezoek aan de Trendconferentie sociaal leren deel ik in deze blog mijn belangrijkste inzichten.
December 2020. N.a.v. hun deelname in de MOOC Social Learning 3.0 schreef een groep studenten van de HAN deze blog over social learning en welke rollen deelnemers kunnen aannemen in een MOOC.
December 2020. N.a.v. hun deelname in de MOOC Social Learning 3.0 schreef een groep studenten van de HAN deze blog over social learning en hoe je het leerrendement van social learning kunt optimaliseren.
December 2020. Met StreamLXP hebben we een futureproof en duurzaam middel voorhanden waarmee we invulling kunnen geven aan de uitdagingen van vandaag de dag, maar ook aan de uitdagingen die nog zullen volgen.
November 2020. In deze blog nemen we jullie graag mee naar de achterkant van een sociale netwerk analyse, want hoe komt zoiets tot stand?
November 2020. Hoe hebben wij de social netwerk analyse ingezet tijdens het modereren van de MOOC Social Learning 3.0?
November 2020. Hoe kan een sociale netwerk analyse gebruikt worden om een betrokken kennisnetwerk te realiseren?
In deze blog reiken we praktische tips aan hoe je sociale interactie kunt bevorderen in een MOOC of SPOC.
60 dagen ben ik nu werkzaam bij Next Learning Valley als expert social learning. In deze 60 dagen zijn er een aantal dingen die mij zijn opgevallen en die ik heb geleerd, welke ik hieronder in deze blog zal beschrijven.
Afkortingen en containerbegrippen: ook binnen Learning & Development komen ze voor. Zo bestaan er leermanagementsystemen (LMS’en) en Learning Experience Platforms (LXP’s).
Augustus 2020. We vroegen ons af, welke leerervaringen hebben nou de grootste voorkeur? Verschillen gebruikers en ontwikkelaars in hun voorkeuren? Studenten van Universiteit Maastricht vonden het antwoord.
Juni 2020. Van idee tot oprichting van Motivatie Academie Nederland. “Mijn werk kan helemaal niet online.” Dat was jarenlang de overtuiging van Alex Vaassen, NLP-master, trainer en coach.
Juni 2020. Vanuit Next Learning Valley zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste en meest waardevolle innovaties op het gebied van leren en ontwikkelen. Hier houdt het natuurlijk niet op, want wij ontwikkelen zelf vanuit Next Learning Valley: Labs
Juni 2020. Vanuit Next Learning Valley zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste en meest waardevolle innovaties op het gebied van leren en ontwikkelen.
Juni 2020. De foodforcare academy zocht naar een nieuwe manier van trainingen geven.
Mei 2020. Het competentieprofiel van een E-moderator uitgelicht.
Mei 2020. “Het Netflixmodel voor leren!”
Mei 2020. Social learning wordt weer ‘in’. De laatste tijd zien we dat social learning weer steeds meer onder de aandacht komt.
April 2020. 238 deelnemers en waardevolle inzichten door inzet SPOC gebaseerd op social learning voor Prinses Máxima Centrum
Maart 2020. Hou ze in de gaten …! Hoe zorgen we ervoor dat leerlingen of medewerkers zo optimaal mogelijk leren? Veel onderwijsinstellingen en organisaties worstelen met die
vraag. Een eenvoudig antwoord ligt niet voor de hand. Want wat je nodig hebt, is inzicht in leerontwikkelingen én in (gewenste) leerresultaten. Wat je nodig hebt, is Learning Analytics.
Maart 2020. Onze Max te gast bij L&D-podcast Hubper om te praten over Learning Analytics.
Maart 2020. Faciliteren van Social Learning in online courses. De rol van de e-moderator. Een onderzoek door de studenten Universiteit Twente.
Maart 2020. Zou het niet zo moeten zijn dat de lerende zelf centraal staat
als we het over gepersonaliseerd leren hebben?
Febr. 2020 Wat is SaaS en wat heb je eraan? Wat Software as a Service betekent voor L&D. Wat moet Learning & Development ermee?
Jan 2020. Learning & Development is toe aan een nieuwe definitie. Eentje waarin gepersonaliseerd leren en op de werkvloer leren duidelijker naar voren komt.
Maart 2020. Ervaringen van een SPOC gebaseerd op social learning. Leren wanneer jij wilt. Waar jij wilt. Wat je wilt.
Dec 2019. Hoe maak je leerprocessen zichtbaar in een SPOC (Small Private Online Course)? Docent Annemieke van Soest (ROC Rivor) deed er onderzoek naar tijdens haar Bachelor of Education. Zij vroeg zich af: hoe leren studenten in een sociale omgeving.
Nov 2019. Met learning analytics is zoveel mogelijk. Niet voor niets is data-analist een van de meest voorkomende vacatures in learning & developmentland. Organisaties en leerproffesionals die met opleiden, ontwikkelen en leren bezig zijn, stellen zichzelf vaak de vraag: is het effectief wat we doen? en zo ja, hoe kunnen we ons leren nog effectiever maken? Gelukkig biedt Learning analytics de mogelijkheid om te ontdekken of het leereffect écht goed is.
Dec 2019. Leren nu ziet er anders uit dan tien jaar geleden. Dat veranderende leerlandschap gaat alleen maar sneller veranderen. Zijn de huidige leermanagementsystemen (LMS) tegen die veranderingen bestand?
Nov. 2019. Nieuw onderwijs voor een nieuwe wereld. Veel onderwijsdeskundigen zijn het erover eens: leren kan socialer, gemakkelijker (want digitaler) en vooral: persoonlijker. Creatief college SintLucas pakt leren radicaal anders aan. Jos Maassen is daar MOOC-kwartiermaker.
Juni 2019. Next Learning Valley was in Gent bij Learning Tech Day, een conferentie waar spraakmakende gastsprekers de laatste bevindingen presenteren op het gebied van innovatie in leerlandschap.
Okt 2019. Een Leven Lang Ontwikkelen is hot. En niet alleen daarom is open onderwijs in de vorm van Massive Open Online Courses (MOOCs) een interessante toevoeging aan het onderwijslandschap. Maartje Henderikx schreef een blog over haar promotie-onderzoek en bevindingen.
Mei 2019. ABN AMRO heeft samen met Next Learning Valley een bijeenkomst afgetrapt om samen met andere organisaties ideeën uit te wisselen over de uitdagingen en toepassingsmogelijkheden van learning analytics, Learning Locker en xAPI.
Juni 2019. Flexibeler onderwijs en tegelijkertijd een oplossing zoeken voor het personeelstekort in zorg- en welzijnsland. Ervaren docent zorg en Welzijn Connie de Groen van ROC Rivor vertelt…
Sept 2019. Na enkele maanden actief als ZZP’er bijgedragen te hebben bij de werkzaamheden va Next Learning Valley, mag ik sinds kort mijzelf ook officieel voorstellen als onderdeel van het team van Next Learning Valley.
Mei 2019. Het is een groeiend probleem in onderwijsland: door dalende leerlingaantallen wordt het voor sommige scholen lastig zich staande te houden. Tegelijkertijd is er door het idee van Leven Lang Ontwikkelen (Kamerbrief) een nieuwe doelgroep bijgekomen: de werkende student. Maar, deze groep vraagt om andere dingen dan de jeugdige scholier. Hoe ga je daar als onderwijsinstelling of organisatie mee om?
Mei 2019. In Napels vond de European MOOCs Stakeholders Summit 2019 plaats (EMOOC2019). Het programma was verdeeld in diverse tracks: Research, Experience, Policy, Business. Jos Maassen verzorgde een presentatie in de businesstrack.
Juni 2019. Met de introductie van CuratrLXP zijn we een nieuw tijdperk ingedoken met immense mogelijkheden voor het personaliseren en optimaliseren van leerervaringen. In plaats van het aanbieden van vooropgezette paden, is het plots mogelijk geworden om Focus Area’s te definiëren met learning experiences.
Febr. 2018. Hoe maken we leren toegankelijker voor de wereld? Vanuit die gedachte richtten Francois Walgering en Jos Maassen in 2014 MOOCFactory op. Met hun bedrijf bieden ze MOOCs en SPOCs aan voor onderwijsinstellingen en bedrijven.
April 2019. Tegenwoordig is het lastig om de hype rondom kunstmatige intelligentie en machine learning te ontlopen. Het is ook niet gek dat deze begrippen nu juist in het middelpunt van de belangstelling staan.
Mei 2019. Next Learning Valley was aanwezig op EMOOCs2019 in Napels. In een Research track “Learner behavior in MOOCs” werden 3 onderzoeken gepresenteerd. Hier kwamen de echte (learning) data analisten aan het woord.
Sept 2018. We vroegen onze klanten en gebruikers van MOOCs en SPOCs naar die toegevoegde waarden en brachten ze in beeld in een infographic.
Jan 2019. Met Curatr LXP maak je jouw online leerervaring compleet. Josh Bersin schrijft er veel over de laatste tijd. Wij namen het nieuwe Learning Experience Platform mee naar Nederland. Vergelijk het met de wandeltochten die Francois en Jos met enkele vrienden jaarlijks beleven. Bergtochten in Schotland (2015), Oxford (2016), Zwitserland (2017), Ardennen (2018), en Expeditie Polen in 2019 in de planning. Stel jouw leerdoelen en ontdek nieuwe kennis en vaardigheden. Ga je mee hiken?
1 april 2019. Een nieuwe lente en een nieuwe naam. Wat ooit MOOCFactory, LRSFactory en YOUFactory waren, is nu gebundeld onder een nieuwe naam: Next Learning Valley. In 2014 schreven Jos Maassen en Francois Walgering zich onder die naam in bij de Kamer van Koophandel. Daarna werden ze succesvol met hun drie labels. En nu gaan ze met de nieuwe naam Next Learning Valley naar buiten.
April 2018. Sinds 2014 helpen wij onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen en organisaties bij het faciliteren van social learning. Dat doen we d.m.v van het ontwerpen en ontwikkelen van een cMOOC, MOOC (Massive Open Online Course) en SPOC (Small Private Online Course) met het sociaal leerplatform Curatr.
Juni 2018. Meeting More Minds in Amsterdam. Presentaties, discussies over Learning Analytics en een borrel in het centrum van Amsterdam. Precies een jaar daarvoor bedachten wij en Fred Pope (Universiteit van Amsterdam) dat we een bijeenkomst over Learning Analytics zouden organiseren om kennis te delen.
Nov. 2018. De KVK organiseert alweer een 5de editie van KVK Business Challenge: een open innovatieplatform waar kleine ondernemers oplossingen bedenken voor vraagstukken van grote corporates.
Maart 2018. Internationale studenten van Universiteit Twente doen onderzoek naar nieuwe vormen van leren en ontwikkelen. Joscha Friedrich schreef de volgende blog over hoe we succesvol gepersonaliseerd online kunnen leren.
Maart 2018. Onderzoek Universiteit Twente voor Next Learning Valley. Stel je eens een organisatie voor waarin medewerkers zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Lerenden die continu hun leervoortgang monitoren en evalueren: zelfregulerend leren. Ideaal is een online leerplatform en begeleiding door…
In april 2018 vond “Social Learning Meeting More Minds” plaats. Dit klantevent van ons werd gehost door Capgemini Academy. Tevens werden de twee nieuwe concepten gepresenteerd: Learning Analytics en Gepersonaliseerd Leren.
Okt. 2017. De twaalfde editie van de European Conference on Technology Enhanced Learning (EC-TEL) vond plaats in Tallinn, Estland. Op deze conferentie houden keynotespeakers presentaties en worden workshops georganiseerd rond thema’s die met leren te maken hebben. François Walgering brengt verslag uit.
Mei 2018. Gepersonaliseerd leren, gedifferentieerd leren, geïndividualiseerd leren, performancedoelen, Learning Journeys, sociaal leren, online leren … het is nogal een lawine aan termen. Wat bedoelen we nou eigenlijk als we het over deze termen hebben?
Febr 2017. Wat zijn de mogelijkheden van digitaal leren? Innovatieve ideeën over wat allemaal mogelijk is binnen het onderwijs door het gebruik van data die verzameld wordt bij de lerende (Learning Analytics) kwamen 9 febr. 2017 aan bod tijdens de bijeenkomst “Meeting More Minds”. Met twaalf vernieuwende denkers en Ben Betts (HT2Labs) is gespard over de huidige situatie en de toekomst.
Febr. 2018. In deze complexe wereld is het tijd om anders te leren: gepersonaliseerd te leren. Resultaten van gepersonaliseerd leren liegen er niet om: het leidt tot meer motivatie, een hoger leerrendement en een grotere leeropbrengst. Zeker als tijdens het gepersonaliseerde leerproces doelen worden gesteld door…
Dec. 2017. Kennis delen in jouw organisatie. Social learning is al een tijd in opkomst. Ideaal voor organisaties. Niet meer naar een training of cursus die voor iedereen hetzelfde is, maar een community op- of uitbouwen. Er is zo veel kennis aanwezig. Verborgen in ervaring en hoofden van mensen. Hoe maak je die kennis zichtbaar?
Juli 2017. Leerprofessionals houden zich graag bezig met didactiek van trainingen, coaching en andere leerinterventies. Terwijl data en grafieken minstens zo interessant zijn en steeds toegankelijker worden. Wat betekenen die data eigenlijk en welke meerwaarde bieden ze? Tijd om Learning Analytics met open armen…
Maart 2017. Samen met Ht2Labs uit Oxford hebben we een analyse gemaakt van de aanpak van getalenteerde onderwijskundig designers in het ontwerpen en ontwikkelen van MOOCs voor intern gebruik binnen 4 organisaties (>1.000 medewerkers in totaal). We spreken ook wel van COOCs (Corporate MOOCs) of SPOCs.