< Ga terug

The LearnSpot: toekomstbestendig en duurzaam onderwijs

News

Toekomstbestendig en duurzaam onderwijs. Gepersonaliseerd, flexibel en op basis van jouw leerbehoeftes. Klinkt als Next Learning Valley? Klopt. En we gaan het groots toepassen in de regio Rivierenland. De komende vier jaar werken we samen met partners en co-financierders aan ‘The LearnSpot’: toekomstbestendig onderwijs in de zorg- en welzijnssector.

Na succesvolle pilots met onderwijs- en zorgpartners is het tijd voor een grote sprong voorwaarts. Met The LearnSpot komt het nieuwe én bewezen onderwijsmodel via het learning experience platform (LXP) van Next Learning Valley beschikbaar voor BOL- en BBL-studenten, en op korte termijn voor alle lerenden (werkenden, zij-instromers) in de sector Zorg en Welzijn.

Jos Maassen van Next Learning Valley vertelt: “Het is nu meer dan ooit van belang dat professionals snel en flexibel kunnen leren binnen de zorgsector. En ook voor organisaties binnen welzijn, zoals onderwijs en kinderopvang biedt The LearnSpot als modern en flexibel onderwijsmodel ongelooflijk veel kansen. Wij hebben de eer om het leerplatform en de didactiek te leveren in deze bijzondere samenwerking.”

 

Gepersonaliseerd leren: upskillen en reskillen

Stel: je werkt als verpleegkundige en je wil doorstromen naar de afdeling anesthesie. Dan kan je binnen The LearnSpot in no-time op een flexibele manier onderwijs volgen. Online, fysiek, gepersonaliseerd met werkplekopdrachten: wat jij wilt en wat jou past. Het is de mix aan leren in de praktijk, live ontmoetingen en online ontwikkelen die the LearnSpot uniek maakt.

Ook voor zij-instromers is deze nieuwe manier van leren ideaal. Je stelt zelf jouw eigen leerprogramma samen en kiest of je voor een diploma wil gaan, of dat je je verder wil bekwamen (bijvoorbeeld door stage te lopen) zonder officieel certificaat. Zodat jij nieuwe skills op doet, of je skills uitbreidt. Niet alleen voor de commerciële markt is The Learnspot van meerwaarde: het is systeemdoorbrekend voor onderwijs met civiele waarde.

Netflixachtige leerervaringen

Aan de hand van jouw leergedrag, jouw behoeften en interesse, krijg je nieuwe suggesties. Datagedreven leren, heet dat ook wel. In het leerplatform of via de mail blijven lerenden op de hoogte van mogelijk interessante nieuwe learning experiences, of leerervaringen. Het resultaat: nog persoonlijker onderwijs dat je kunt volgen op een moment dat het jou uitkomt, op je eigen tempo en aan de hand van (dagverse) content die jij echt interessant vindt.

Snel inspelen op verandering

“The LearnSpot maakt het mogelijk om snel in te spelen op altijd veranderende omstandigheden” legt Jos uit. “We kunnen met onze partners sneller, fijnmaziger en gepersonaliseerder opleiden met routes op maat. Bovendien leer en werk je met mensen om je heen die snappen hoe het nieuwe leren werkt. Laten we hopen dat meer mensen zich gaan afvragen: wat heeft (meer)waarde? Eén diploma? Of tien erkende certificaten? We hebben er ongelooflijk veel zin in!”

Partners

Next Learning Valley, ROC Rivor, Avans+, Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR), Betuwe Zorg, Nehem, Motivatie Academie en Zorgcentra De Betuwe. Allemaal zijn ze belangrijke co-financierders. Bovendien hebben Santé partners, de regionale V&V-tafel en branchevereniging ActiZ hun steun toegezegd. Ook heeft het ministerie van OC&W 1,3 miljoen euro subsidieaanvraag goedgekeurd. Met alle partners investeren we in totaal 3,9 miljoen in dit project. Hierbij info over deze eerste aanvraagronde RIF 2021.

Heb je meer vragen? Neem contact op met Jos Maassen.