< Ga terug

Leerervaringen ontwikkelen én aanbieden met LXP

Blogs

Leerervaringen wil je met kwalitatief hoogstaande content aanbieden. Met name als je digitaal onderwijs, trainingen of cursussen aanbiedt. Tegelijkertijd vormt het creëren van die content direct een van de grootste uitdagingen. Vooral het ontwikkelen wordt vaak als struikelblok gezien. Wij hebben de oplossing.

Als het om contentontwikkeling gaat, dan zijn er vaak twee opties: je gebruikt laagdrempelige ontwikkelinstrumenten, maar die hebben meestal slechts beperkte opties en functionaliteiten. Of, je kiest voor uitgebreide ontwikkelapplicaties. Maar die zijn dan weer heel complex in gebruik. De onderwijs- en L&D-wereld snakt naar the best of both worlds: een applicatie die laagdrempelig in gebruik is én uitgebreide ontwikkelmogelijkheden heeft om leerervaringen te maken. Met ons LXP kan dit nu. Onze authoring tool maakt het mogelijk om snel, eenvoudig en flexibel kwalitatief hoogstaande content te ontwikkelen en aan te bieden. Je bespaart tijd, creëert content in je eigen huisstijl en genereert data waar je van kan leren.

Hoe maak ik de content?

De authoring tool heeft 7 zogenoemde widgets beschikbaar waarmee je een pagina bouwt. Deze widgets zijn:

 • Afbeelding
 • Video
 • Multiple choice
 • Checklist
 • Tekst input
 • Tekst op afbeelding
 • Tekst

Wat kan ik met widgets?

De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos: van het creëren van artikelen tot het personaliseren van een onboarding. We delen alle mogelijkheden hieronder:

 • Creëer artikelen en blogposts
  Sleep en plaats verschillende widgets in een flexibel template om snel aantrekkelijke content te maken.
 • Ontwerp simpele evaluatieformulieren
  Met de vragenwidget en invulvelden verzamel je eenvoudig data en feedback van de lerende.
 • Creëer micro-learnings
  Bied kleine stukjes informatie aan die aansluiten op bestaande kennis, of die nieuwe concepten introduceren.
 • Maak mediarijke content
  Door te werken met meerdere widgets op één pagina zorg je ervoor dat het professioneel uitziet. Combineer bijvoorbeeld tekst, afbeeldingen, video’s en quizvragen.
 • Personaliseer de onboarding-ervaring
  Plaats een welkomstvideo, link naar belangrijke documentatie en gebruik een checklist die de onderdelen van jouw onboardingsproces inzichtelijk maakt.
 • Creëer FAQ’s
  FAQ-pagina’s voor jouw lerenden maak je in een handomdraai. Hierdoor is iets uitleggen of demonstreren aan jouw lerenden makkelijker dan ooit.

Wat zijn de voordelen?

De mogelijkheid om zelf content te ontwikkelen en leerervaringen aan te bieden is altijd fijn. Daarnaast is het maken van content met onze authoring tool binnen het LXP sneller en makkelijker. Maar er is meer:

 1. Ontwikkel eenvoudig verschillende toepassingsmogelijkheden
  Je krijgt wat je ziet: alle aanpassingen die je als ontwikkelaar aan de achterkant maakt, zijn gelijk aan wat de lerende aan de voorkant ziet. Dit zorgt ervoor dat je snel en efficiënt content kunt ontwikkelen.
 2. Match de content met de look & feel van jouw organisatie
  Maak gebruik van banners en pas je kleuren en lettertypen aan. Zo herkennen de lerenden direct dat het jouw content is.
 3. Leer van de rijke datastroom
  De authoring tool genereert veel data: welke vragen zijn goed of fout beantwoord? Wat hebben lerenden ingevuld bij open vragen? Alle data is xAPI compliant: je kan die gegevens verzamelen en opslaan in onze Learning Record Store (LRS). Vanuit daar kun je een analyse op de data loslaten, waardoor je nog beter zicht krijgt op het gedrag van de lerende. Onze Learning Analytics Expert Max vertelt hier graag meer over.
 4. Bespaar tijd
  Doordat de tool zo toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, bespaar je tijd. Deze tijdswinst is super waardevol; die kan je immers weer steken in het faciliteren (en optimaliseren) van leren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen ons LXP?

Learn more in deze blog.