< Ga terug

Onboarding programma van VodafoneZiggo bekroond met award

News

Op 13 oktober 2022 is het onboarding programma van VodafoneZiggo bekroond met een Learning Pool award. Dit gebeurde tijdens Learning Pool Live in Londen. De award ‘judges impact’ wordt uitgereikt aan het leerproject dat een speciale impact toonde. En dat is precies wat VodafoneZiggo en Next Learning Valley in hun samenwerking realiseren.

Een langdurige samenwerking tussen een koploper in de telecommunicatiemarkt en een onderwijskundige implementatiepartner & leverancier van leertechnologieën. Dat is de samenwerking tussen VodafoneZiggo en Next Learning Valley. VodafoneZiggo en Next Learning Valley werken sinds 2015 samen met de ambitie om leren en ontwikkelen meer impactvol te maken binnen VodafoneZiggo. Dat geldt ook voor de onboarding programma’s.

Het leveren van uitstekende klantenservice

In 2020 bracht VodafoneZiggo de individuele en organisatie behoeften op één lijn. Hierbij hielden ze rekening met de strategie: het leveren van uitstekende klantenservice. VodafoneZiggo wist dat het leveren van een uitstekende klantenservice niet mogelijk was zonder hun medewerkers. Daarom stelde de organisatie de volgende doelen:

  1. Verhoog het behoud van werknemers, de verkoop en de hoeveelheid productverbetering mogelijkheden
  2. Creëer ‘first time right’ contactmomenten

Maar hoe motiveer je je (nieuwe) medewerkers, nog voordat ze zijn begonnen? Het learning experience platfom van Next Learning Valley, StreamLXP, was het antwoord.

Het LXP

VodafoneZiggo startte met de implementatie van het LXP van Next Learning Valley. Het LXP is onderdeel van de Learning Suite en staat bekend als een LXP dat upskilling, social en end-user learning levert. Drie elementen die een organisatie nodig heeft om een on-demand leerervaring te kunnen bieden die persoonlijk, relevant en uniek is.

François Walgering, Ben Betts en Max Mertens tijdens Learning Pool Live

Het resultaat

Door te werken met leerervaringen en zogenoemde focus areas was het de ambitie van VodafoneZiggo om gepersonaliseerd leren te activeren. Met als uiteindelijk doel een excellence customer service te realiseren. En het resultaat is er:

  • De medewerkerstevredenheid steeg van 7.3 naar 7.9 bij de onboarding van medewerkers binnen de Personal Academy in de eerste 20 weken
  • Het medewerkersbehoud steeg met 20%
  • De kwaliteit van de service verbeterde waarbij de juiste oplossing tijdens het eerste moment van contact geboden wordt
  • Het totale trainingspad verkortte van 184 naar 116 uren

Learning Pool Live

De winnaars werden bekend gemaakt tijdens Learning Pool Live. Een fysiek event in Londen georganiseerd door Learning Pool, wereldwijde leverancier van e-learningoplossingen. Een dag waarin pioniers uit de sector en honderden L&D-collega’s samen komen voor innovatie, het delen van ideeën en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leertechnologieën en -strategieën.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Aarzel niet en neem contact met ons op.