< Ga terug

Rode Kruis start samenwerking met Next Learning Valley om visie op leren te veranderen

News

Op donderdag 02 juni 2022 ging ons team naar Den Haag om de samenwerking met Rode Kruis officieel in te luiden. De dag stond volledig in het teken van nader kennismaken, het projectplan delen, een eerste preview van de MVP, taart eten en niet te vergeten: de handtekening van Jos en François en van de directeur nationale hulp en verenigingsmanagement, Joke Hoekstra. En daar zijn wij enorm trots op.

In tijden van nood staat niemand alleen. Daarvoor staat het Rode Kruis. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld staat de organisatie klaar voor mensen die hen het hardste nodig hebben. De non-profit organisatie komt in actie bij rampen, conflicten en noodsituaties. Met afdelingen in 192 landen, staat Rode Kruis ook klaar in Nederland. Meer dan 14.000 vrijwilligers zijn beschikbaar om mensen in nood te helpen. Deze 14.000 vrijwilligers moeten ook over de juiste vaardigheden op de juiste momenten beschikken. En dat is waar Next Learning Valley de komende jaren in gaat ondersteunen: het inrichten van de Learning Suite met het LXP, de LRS, event management en automation als onderdelen.

Rode Kruis is een organisatie die wereldwijd bekend is. Zij doen mooie dingen voor mensen die in nood zijn. Het is een eer dat wij als Next Learning Valley een bijdrage kunnen leveren met onze leerinstrumenten zodat de vrijwilligers in Nederland zowel bevoegd als bekwaam zijn,” zegt Hans Ramaker (senior implementor bij Next Learning Valley).

Een nieuwe visie op leren omarmen

Een nieuwe visie op leren omarmen. Dat is het doel van Rode Kruis. De non-profit organisatie wil veranderen van opleiden en trainen naar leren en ontwikkelen met als doel leerervaringen te kunnen aanbieden waardoor vrijwilligers efficiënter kunnen leren én sneller klaar zijn om der (continu veranderende) taken op de juiste wijze te kunnen uitvoeren. Om dit te realiseren heeft het Rode Kruis ervoor gekozen om aan de slag te gaan met de leerconcepten gepersonaliseerd, sociaal, werkplek en data gedreven leren.

Een impressie van de samenwerking tussen Rode Kruis en Next Learning Valley.

De Learning Suite

De concepten gepersonaliseerd, sociaal, werkplek en datagedreven leren staan centraal bij Next Learning Valley en worden ondersteunt door de Learning Suite. De Learning Suite is een dynamisch leerecosysteem van (maar liefst 9) leerinstrumenten die aan elkaar zijn gekoppeld en op elkaar zijn afgestemd om de lerende te helpen bij zijn of haar ontwikkeling met impactvolle ervaringen.

Rode Kruis start gelijktijdig met de implementatie van het LXP, de LRS, event management en automation. Event management is een nieuwe tool binnen de Learning Suite waarmee het mogelijk is om bijeenkomsten, evenementen, coaching en face-2-face meetings te beheren. Als onderwijskundige implementatiepartner begeleiden wij de non-profit organisatie niet alleen in een succesvolle implementatie van de leerinstrumenten, maar ook in de technische ondersteuning.

Hans sluit af: “Omdat het niet gaat om een standaard implementatie is er veel maatwerk nodig. Dat kan het project uitdagend maken, maar ook extra leuk omdat we met een gedreven en enthousiast team aan de slag gaan.”

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Aarzel niet en neem contact met ons op.