< Ga terug

Learning Analytics leertraject voor L&D-professional

Blogs

Next Learning Valley organiseert samen met Studiecentrum voor bedrijf en overheid (SBO) een intensief Learning Analytics leertraject. De focus? Vergroot het lerend vermogen van je organisatie met behulp van (leer)data. Na het traject van twee maanden kun je gericht data verzamelen, verbeter en optimaliseer je leerinterventies op basis van learning analytics, heb je verschillende voorbeelden gezien van data voor het versterken van leren en weet je hoe je draagvlak creëert voor het gebruik van data. En het grootste voordeel? François Walgering en Max Mertens zijn jouw docenten.

De wereld wordt steeds complexer. Toekomstbestendige organisaties moeten meebewegen met snel veranderende omstandigheden. Rollen en functies veranderen. Dat vraagt wendbaarheid van werknemers, én legt een belangrijke verantwoordelijkheid bij de L&D-afdelingen. Leren en ontwikkelen van werknemers is steeds meer een prioriteit.

Toch, wordt er soms ook nog gedacht over L&D als een ‘softe’ wereld. Leren is niet een prioriteit op zich, maar een manier om te (blijven) presenteren. Hoe laat je de waarde zien van jouw leer- en ontwikkelinterventies?

Benut de kansen van data

L&D is een enorme bron van data: door het digitaliseren van trainen en het toenemend gebruik van leerplatforums gaat er een wereld voor ons open. Learning analytics zijn data over wie, wat, wanneer leert en de analyses die je daarop kunt loslaten. Data is in veel organisaties nog een ambitie en geen urgentie. Dat is onterecht: met het juiste gebruik van data neem je betere beslissingen, zorg je voor een aantoonbaar hogere kwaliteit en een hoger rendement. Leren kan effectiever en efficiënter ingericht worden.

Het programma

Het programma bestaat uit een persoonlijke intake en vier modules:

 1. Het visualiseren van lerend vermogen
 2. Analyseren van lerend vermogen
 3. Interveniëren en het lerend vermogen vergroten
 4. Automatiseren van leren om L&D te ondersteunen

Waarom wil je meedoen?

Het intensief leertraject is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich binnen een organisatie bezighoudt met het leren en ontwikkelen van werknemers, die met behulp van data het lerend vermogen wil versterken. Het leertraject heeft een blended opzet, waarin:

 • Een praktijkgerichte opzet om de kansen van data te vertalen naar de context van leren
 • Een persoonlijk karakter omdat je aan de slag gaat met jouw eigen casus
 • Je van elkaar leert door zicht te krijgen op de praktijk van medecursisten
 • Je een certificaat van deelname ontvangt
 • Een online leeromgeving beschikbaar is

Na dit traject:

 • Kun je gericht data verzamelen en weet je waarom je dat doet
 • Verbeter en optimaliseer je leerinterventies op basis van learning analytics
 • Heb je verschillende voorbeelden gezien van data voor het versterken van leren
 • Weet je hoe je draagvlak creëert voor jhet gebruik van data

Wil je meer weten over Learning Analytics voor de L&D-professional?

Klik dan hier of neem contact op met François en Max. Zij beantwoorden graag al je vragen.