< Ga terug

Terugblik op 2021 en plannen voor 2022

Blogs

De tijd van het jaar om terug te blikken is aangebroken. Jos Maassen en François Walgering vertellen over hun geleerde lessen in 2021 en kijken vooruit naar het nieuwe jaar.

Welke lessen hebben jullie geleerd bij het ontwikkelen van L&D-programma’s in 2021?

Het is een beetje een open deur, maar een van de belangrijkste lessen van afgelopen jaar is dat we geleerd hebben om met de klanten te werken vanuit een business case. We moeten samen met onze klant de context in kaart brengen voordat we beginnen. En de neuzen moeten dezelfde kant op staan. We werken vaak met meerdere partijen samen aan een project. Om dat project succesvol te maken, wil je dat iedereen hetzelfde antwoord geeft op de vraag: Wat is het einddoel? Zeven verschillende antwoorden belemmeren het succes.

Een andere les is dat je een team met de juiste expertise moet samenstellen. Een multidisciplinair team formeren is superbelangrijk voordat je begint. Met de juiste mensen met de juiste kennis in een project, behaal je de doelen sneller.

In 2021 hebben we onszelf opnieuw uitgevonden. Toen we acht jaar geleden begonnen, hadden we een gebruiksvriendelijk Social Learning platform dat we goed konden verkopen bij onze klanten. Soms hadden we na een gesprek van een uur al een deal gesloten. Dat is nu niet meer het geval. We doen nu mee op het hoogste niveau en zijn dagelijks bezig met tenders voor enorme klussen; het inrichten van een complete Learning Suite. Op dit moment werken we ook aan leeroplossingen voor hele grote bedrijven zoals Ministerie van Defensie, VodafoneZiggo en ABN AMRO. Daar hebben we echt een omslag gemaakt. We hebben veel tijd geïnvesteerd in dit soort projecten die totaal andere competenties vereisen. Onze focus is verschoven.

Quote 1

Wat is jullie expertise?

Trends spotten binnen L&D. Dat verveelt nooit. Daarnaast gaan we heel graag het gesprek aan over de impact die leren kan hebben op organisaties. Het faciliteren van Social Learning, Gepersonaliseerd leren en Data Gedreven Leren, daar ligt onze kracht. François: “Jos is daarnaast sterk in netwerken en mensen verbinden, ik heb passie voor de techniek. We waren lange tijd met z’n tweeën maar inmiddels hebben we een goed team om ons heen verzameld die ons ongelofelijk goed aanvult met hun kennis en kunde.”

Wat zijn de belangrijkste trends van 2021 die zich in 2022 zullen voortzetten?

 Skills-based Learning, zonder twijfel. We gaan verder met het ontwikkelen van een platform waarbinnen mensen zich kunnen ontwikkelen richting de toekomst. Gepersonaliseerd Leren hangt daarmee samen en is ook een belangrijke trend die we zeker gaan voortzetten.

Learning Analytics. krijgt een grotere rol in 2022. Met data gedreven leren krijg je als lerende aanbevelingen op basis van data. Het gedrag in de leeromgeving kunnen we steeds beter analyseren en zo worden de aanbevelingen van leerervaringen steeds passender bij de lerende. Nog een stap verder is machine learning: de leeromgeving ontdekt zelf patronen en doet zelf die aanbevelingen.

Quote Jos Maassen

Wat is een must voor 2022 om een succesvol L&D programma te bouwen?

De juiste expertise aan boord en een goede dosis durf en lef. Begin gewoon, zet kleine stapjes. Gedurende het pad zijn er ongetwijfeld tegenvallers, maar die los je onderweg wel op. Als je maar begint, dan ben je altijd verder dan degene die nog niet is begonnen. Je moet je nek uit durven steken.

Wat zijn de plannen van Next Learning Valley voor 2022?

Wij willen robuuster worden als organisatie met meer mensen en dus meer expertise in huis. We werken nu aan een aantal grote tenders en we hopen natuurlijk dat er een paar onze kant op vallen. Het is ons doel om door te groeien, een tenderdesk op te zetten en onze marketing en branding te verstevigen. We merken aan alles dat we aan de goede kant zitten met onze oplossingen. Die oplossingen moeten de markt in.

Een andere wens is een franchise beginnen in België. Middels het versterken van onze positie en het robuuster maken van Next Learning Valley kunnen we zowel nationaal als internationaal doorgroeien. De focus hierbij is en blijft om onze klanten te helpen met innoveren.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Aarzel niet en neem contact met ons op.