< Ga terug

De learning suite: het leer-ecosysteem van de toekomst.

Blogs

Er wordt volop geïnvesteerd in leren. Een geweldige stap vooruit. Bedrijven in alle soorten en maten verdiepen zich in de mogelijkheden om medewerkers te helpen bij hun ontwikkeling. Er is veel vraag naar een leer-ecosysteem dat flexibel is en ‘praat’ met alle systemen die al gebruikt worden in een organisatie. Zo’n leer-ecosysteem bestaat uit zoveel meer dan alleen een platform waar content klaar staat. En zo’n leer-ecosysteem hebben wij: de Learning Suite.

De Learning Suite is een dynamisch ecosysteem van leerinstrumenten die op elkaar zijn afgestemd om de lerende te helpen bij zijn of haar ontwikkeling met leerervaringen. Een hele mond vol. Daarom hebben we de Learning Suite gevisualiseerd en de verschillende lagen, inclusief leerinstrumenten, in kaart gebracht.

De Learning Suite van Next Learning Valley

De eerste laag: Learning Experience

Deze laag heeft betrekking tot al het leren. Dit wordt mogelijk maakt door ons LXP (Learning Experience Platform). Hier vindt al het leren plaats. De deelnemer logt in en heeft daar allerlei soorten leerervaringen tot zijn beschikking. In totaal zijn er 44 verschillende leerervaringen. Deze lopen uit van het lezen van een artikel tot het interviewen van een expert. Deze leerervaringen kan hij ook via een mobiele app gebruiken. Met de app kan de lerende offline werken. Zodra er verbinding is, wordt de voortgang gesynchroniseerd. Als een organisatie werkt met Microsoft Teams en/of Slack app, kunnen medewerkers via de chatbot toegang krijgen tot het LXP. Dit maakt het mogelijk om tijdens werk snel iets op te zoeken.

De tweede laag: Content Management

De tweede laag bevat het leeraanbod en het managen daarvan. Content dat ontwikkeld is met authoring tools, wordt hier beschikbaar gesteld. Het leeraanbod in deze laag kan enorm groot en divers zijn. Zo kun je zelf content toevoegen van aanbieders zoals YouTube en Vimeo, maar ook van externe providers zoals LinkedIn Learning en Goodhabitz. Ook het beheren van evenementen en het plannen van een meeting met een coach of een mentor vindt hier plaats. Daarnaast kan een bestaand LMS (Learning Management Systeem) van een klant hier geplaatst worden.

De derde laag: Data

Door het gebruik van data wordt onder andere het leergedrag verzameld en geanalyseerd. Alle (leer)data wordt verzameld, gevisualiseerd en geanalyseerd en waar mogelijk zelfs geautomatiseerd en gepersonaliseerd. Zo krijgt iedere deelnemer het leeraanbod dat past bij zijn/haar interesses en gedrag. Dit wordt mogelijk gemaakt door het automatiseren: deelnemers worden genudged met nieuwe content en aangespoord om zich nog verder te ontwikkelen met een notificatie. We werken met geavanceerde data-analysetools, zoals een Learning Record Store en een Bi Tool.

Uit welke leerinstrumenten bestaat de Learning Suite?

In totaal bestaat de Learning Suite =uit negen leerinstrumenten. Deze zijn:

 • Het Learning Experience Platform (LXP) waar al het leren plaatsvindt
 • De chatbot waardoor leren op de werkplek mogelijk is
 • De mobiele app waardoor leren altijd en overal mogelijk is
 • De authoring tool waarmee e-learning content gemaakt kan worden
 • Event management waarmee evenementen en meetings beheerd worden
 • Externe content waardoor content van providers (Goodhabitz, LinkedIn Learning, Udemy) gekoppeld kan worden, maar ook content van YouTube, Vimeo en Scorm toegevoegd kan worden
 • Automation waarmee nudging geactiveerd wordt
 • Een BI-tool om data te analyseren
 • De Learning Record Store om (leer)data op de juiste manier te verzamelen en te visualiseren

De leerinstrumenten kunnen aan elkaar gekoppeld worden en met elkaar ‘praten’. Samen versterken ze de vier concepten van Next Learning Valley (en de Learning Suite): gepersonaliseerd leren, sociaal leren, datagedreven leren en werkplek leren.

Waarom is een leer-ecosysteem belangrijk voor jouw organisatie?

Een leer-ecosysteem faciliteert de ontwikkeling van medewerkers op een flexibele manier. De wereld van leren verandert snel. De focus ligt steeds meer op up- en reskillen van medewerkers zodat zij flexibel inzetbaar zijn in de organisatie. Die flexibiliteit is ontzettend belangrijk in een tijd waarin personeel schaars is.

De Learning Suite zelf is ook flexibel. Het beweegt mee met de behoefte van de organisatie. Er kunnen leerinstrumenten bijkomen en instrumenten die niet meer nodig zijn, of waar een betere versie van op de markt is, kunnen weg. En juist omdat de Learning Suite in beweging is, zal de ontwikkeling van de medewerkers in beweging blijven.

We horen je denken “maar wat zijn de belangrijkste redenen om te starten met de Learning Suite?” Geen zorgen. Wij delen er vier met je:

 1. Wanneer je serieus aan de slag wilt met het up- en reskillen van medewerkers, dan biedt de Learning Suite alle mogelijkheden om daar een succes van te maken.
 2. Met een Learning Suite creëer je een flexibele leeromgeving waarmee je de ontwikkeling van je medewerkers stimuleert.
 3. De learning Suite maakt het mogelijk om gepersonaliseerd, sociaal, werkplek en datagedreven te leren te faciliteren.
 4. Met de Learning Suite bied je medewerkers leerervaringen die op termijn vele malen effectiever zijn dan de traditionele content-dumps.

Waarom wil je de Learning Suite met ons implementeren?

Complete leer-ecosystemen zoals onze Learning Suite aanbieden gebeurt nog niet veel in Nederland. De vraag is er wel en steeds meer grote bedrijven staan ervoor open. Het aanbieden van de Learning Suite is niet alleen uniek, maar ook de implementatie ervan. Als onderwijskundige implementatiepartner leveren wij de techniek, de kennis, de migratie van een eventueel oud systeem naar de Learning Suite en we bouwen alle koppelingen.

Ook heeft ieder instrument zijn eigen functie binnen de Learning Suite en kan dit helemaal op jouw wens afgestemd worden. Hans Ramaker, onze implementor, heeft een schat aan ervaring bij implementatietrajecten van leeromgevingen. Hij begeleidt organisaties persoonlijk bij iedere stap van de implementatie.

Ons team van experts helpt jouw organisatie te innoveren met leren. En dat doen we met enorm veel passie.

Wil jij meer weten over de Learning Suite?

Boek dan nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met ons.