< Ga terug

Scaling the Summit: een terugblik

Blogs

Vrijdag 10 maart stond volledig in het teken van verbinding, kennis delen en netwerken tijdens de NLV Summit. Bij onze klant RadarVertige in Amstelveen gingen we onder begeleiding van Expedition Leaders van de vallei naar de top van de berg. De toekomst van L&D, leren automatiseren, verandermanagement en skills-based learning: het kwam allemaal voorbij tijdens deze te gekke summit. In dit blog delen we de hoogtepunten voor iedereen die er niet bij was, en voor alle aanwezigen die de dag willen herbeleven. 

Op een lege maag kun je geen inspiratie opdoen, vinden wij, dus begonnen we de dag met een uitgebreide lunch. Expedition Leader Ben Betts beet het spits af en deelde zijn visie op de toekomst van L&D. Ben is de CEO van onze partner Learning Pool. Hij durfde goed de vinger op de zere plek te leggen en vertelde waar volgens hem L&D tekort was geschoten, maar ook waar juist winst te behalen valt, zoals het beter laten aansluiten bij zowel strategische doelen als individuele behoeften.  

Marianne Klein, opleidingsadviseur en trainer bij RadarVertige, was de enige thuisspelende Expedition Leader. Ze benadrukte nog maar eens dat vernieuwen en ontwikkelen tijd kost. “Tijd heb je niet, tijd maak je”, aldus Marianne. Ook vertelde ze over de lessons learned en het belang van het implementatieplan passend maken bij de organisatie en diens dynamiek. Mooi dat RadarVertige en NLV elkaar daar in hebben gevonden! 

NLV’s eigen Max en Aksel zette iedereen flink aan het denken toen zij hun nerdy thirty begonnen met de vraag: Ben jij onderdeel van automatisering of ben je het onderwerp? Max: “Alleen al door te spelen met wat er in een uur geautomatiseerd kon worden, werden zowel de potentie als de urgentie overduidelijk.” 

Na de eerste nerdy thirty die door alle deelnemers gevolgd werd, kon men nog eens kiezen uit twee van vier nerdy thirties. De onderwerpen:  

De laatste twee waren actieve sessies met ruimte voor open discussies, een puzzeltocht en chocoladesigaretten. Kim: “Het was enorm gaaf om in een open setting te praten over organisatieverandering. En welke verandering is toepasselijker als je sessie plaatsvindt in de kroeg? Juist, het rookverbod. Het was interessant om verschillende meningen te horen, en met elkaar te discussiëren over hoe we hier lering uit kunnen trekken voor de veranderingen die plaatsvinden of nog komen gaan binnen onze eigen organisaties.” 

Tussen de sessies door was er volop ruimte om te netwerken. We koppelden organisaties die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen aan elkaar en er werd flink gekletst en gelachen. Net als op de afsluitende borrel. “We kijken terug op een ongelofelijk waardevolle dag,” zegt eigenaar Jos. “We zijn echt de diepte in gegaan en hebben genoten van de interactie met alle betrokken deelnemers. Dat heeft ons alleen maar geïnspireerd om nog meer mooie evenementen te organiseren.”