< Ga terug

Allereerste BARCAMP in Nederland

News

“Toen ik via een netwerkopdracht voor de universiteit de kans kreeg om naar Next Learning Congres 2021 te gaan, zei ik direct ja. Zo tof om nieuwe mensen te ontmoeten en mijn carrièremogelijkheden te verkennen!” Loes van Mierlo is enthousiast over NLE en over de allereerste Nederlandse BARCAMP waar ze de congresdag afsloot. “Het was super om de dag op een informele manier met een drankje te eindigen.”

Loes van Mierlo studeert Educational Science en Technology aan de universiteit Twente. “Ik zit in mijn masterjaar en leer alles over leren in de breedste zin, zo ook Life Long Learning. Hiervoor volgde ik een driejarige bachelor Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Het lijkt me het mooist om onderwijs en ontwerp te combineren als ik straks ben afgestudeerd.

Naast mijn studie heb ik een bijbaan bij Pre-University, een orgaan van de universiteit Twente waarin we scholieren van de basisschool en middelbare school bekend maken met de wetenschap en uitnodigen op de campus. Als coördinator Leren & Ontwikkelen verzorg ik de trainingen die ‘onze’ studenten volgen om zelfverzekerd en goed voorbereid voor zo’n groep scholieren te staan. Sluit perfect aan bij mijn master!”

Quote Loes van Mierlo: ervaring BARCAMP 1

Uitgenodigd voor de BARCAMP

“Toen ik me eenmaal had aangemeld voor Next Learning 2021, mailde Evy van Next Learning Valley – een van de partners van NLE 2021 – me om te vragen of ik interesse had in de allereerste Nederlandse Barcamp, waar ook learning leader Ben Betts aanwezig zou zijn en we met elkaar van gedachten zouden wisselen onder het genot van een informeel drankje. Het onderwerp stond vast, alleen hoe het gesprek zou lopen, dat was nog helemaal vrij. Ik meldde me enthousiast aan en vond het een prettige manier om de dag vol indrukken af te sluiten.

Superleuk om met andere leerliefhebbers te praten over learning and development. Tijdens de BARCAMP hing er een ontspannen sfeer. Je merkte dat iedereen na een dag luisteren echt even bijkwam en op relaxed met elkaar in gesprek ging. In het begin vond ik het best spannend om mijn mening te geven – want ja, ik ben nog ‘maar’ een student. Toch kreeg ik daar de kans voor en het was juist heel leuk om te merken dat iedereen je als gelijke behandelt.”

Quote Loes van Mierlo: ervaring BARCAMP 2

Inspiratie

“Sowieso kijk ik met heel veel plezier terug op de dag. Ik heb echt veel inspiratie opgedaan en die indrukken ook direct in de praktijk gebracht. Tegen mijn collega’s van Pre-University hield ik niet op over de mogelijkheden (je eigen escape box ontwikkelen, meer de lerende centraal zetten) en ook voor mezelf en mijn eigen carrière heb ik echt een nieuw inzicht opgedaan over de manier waarop ik naar leren kijk. Ik dacht namelijk altijd dat ik iets wilde doen voor de basisscholen of middelbare scholen, maar nu blijkt dat leren binnen bedrijven, dus meer de HRD-kant, ook razend interessant is. Leren mag echt leuk zijn. En dat kan natuurlijk ook prima binnen een organisatie. Zolang je die lerende maar centraal zet. Ook de BARCAMP vind ik een mooie inspiratiebron: iets wat ik vaker hoop mee te maken of in te zetten in mijn werkende leven!”

Aanrader

“Toen ik tegen mijn medemasterstudenten vertelde dat ik een college zou missen omdat ik naar NLE 2021 ging, kreeg ik veel jaloerse blikken. En terecht: het is zo’n bron van inspiratie en netwerkmogelijkheden. Een aanrader!”

Ben jij benieuwd wanneer we onze volgende BARCAMP organiseren? Volg ons dan op LinkedIn om op de hoogte te blijven.