2 5
Frame

Social Learning

Social Learning met StreamLXP

StreamLXP is een Learning Experience Platform gebaseerd op gepersonaliseerd leren, social learning, content curation en gamification. Het heeft al vele internationale awards gewonnen.

 • NLV Iso

  Social Learning

  StreamLXP is o.a. gebaseerd op Social Learning, waardoor kennisdeling en kenniscreatie tussen en door je medewerkers en klanten centraal staat.

 • NLV Iso

  Content curation

  Headstream is o.a. gebaseerd op Content Curation, waarbij we gebruik maken van bestaande content zowel binnen als buiten de organisatie.

 • NLV Iso

  Gamification

  Experience points (XP) verdienen, Badges verdienen. Vermelding in een Leaderboard / Klassement. Voting up en down van de bijdragen van anderen.

 • NLV Iso

  Custom branding

  De gehele ‘look & feel’ van StreamLXP kan op maat gemaakt worden in de ‘look & feel’ van uw organisatie, we kunnen zelfs een stap verder met CSS.

 • NLV Iso

  xAPI Compliant

  Volg vanaf nu alle online en offline leeractiviteiten. StreamLXP werkt zowel met Learning Locker® als met andere Learning Record Stores (LRS).

 • NLV Iso

  Advanced Analytics

  Met een geïntegreerde Learning Analytics instrument is het mogelijk om inzichten en trends bij te houden op detailniveau.

Pricing

Naast consultancy op het gebied van social learning en de inrichting van StreamLXP bieden we onderstaande licentiepakketten aan. Dit betreft een prijs per MOOC/SPOC. De openstelling van een MOOC of een SPOC is kortstondig en valt vaak binnen de periode van 3 maanden. Totale afkoop voor een bepaalde doelgroep per jaar is uiteraard ook mogelijk.

Bronze

1.650

per 3 maanden

tot 100 users

Populair
Silver

2.650

per 3 maanden

tot 500 users

Gold

3.650

per 3 maanden

tot 1.000 users

Titanium

7.650

per 3 maanden

tot 5.000 users

Social Learning

Volgens Garrison leert men leert het meest effectief wanneer dit gepaard gaat met kennisdeling door gemeenschappelijke reflectie en kritische redevoering. Online leerervaringen zijn dan ook pas effectief wanneer dit educatieve, cognitieve én sociale componenten bevat.

Dit principe is gebaseerd op Social Learning, wat door Bandura wordt omschreven als een proces waarin men gedrag van andere observeert, ideeën formuleert over de uitvoering van dit gedrag en dit inzicht integreert als kennis zodat dit later door het individu beoefent kan worden. Zodoende is de sociale context in het leren van groot belang. Dit gezien leren plaatsvindt door de interactie tussen de lerende, de omgeving en een intern cognitief proces waarbij kennis wordt verworven, uitgebreid en verbonden met al reeds bestaande kennis.

StreamLXP is dan ook erg geschikt om Social Learning te verwezenlijken doordat leerlingen in staat gesteld worden om kennis en ervaringen uit te wisselen, waardoor de leerervaringen rijker en effectiever worden. Tevens bieden deze platforms de mogelijkheid om de lerende te stimuleren en motiveren met aspecten zoals gamification, badges en leaderboards.

© Next Learning Valley 2020