5 5

U.NXT: YOU ARE NXT!

Social Learning | blog
Nieuw onderwijs voor een nieuwe wereld

Veel onderwijskundigen zijn het erover eens: leren kan socialer, gemakkelijker (want digitaler) en vooral: persoonlijker. Creatief college SintLucas pakt leren radicaal anders aan. University of Northampton helpt daarbij. In september 2020 wordt het nieuwe opleidingsprogramma gelanceerd: de bachelor Creative Business Studies.
U.NXT: next generation business.

Jos Maassen van Next Learning Valley is MOOC-kwartiermaker bij U.NXT en razend enthousiast.

 

Vertel, wat is U.NXT? En wat doet een MOOC-kwartiermaker?


“Het is een nieuwe manier van leren, uniek in de wereld. Dit is nog nooit eerder gedaan. U.NXT biedt deze Bachelor opleiding aan waarbij je persoonlijk, sociaal en online leert. Het onlineprogramma combineren we met live coaching op de campus en bij bedrijven, in samenwerking met docenten en professionals. Als kwartiermaker begeleid ik het bouwen van het online curriculum op basis van bestaande MOOCs. Massive Open Online Courses die we kiezen bij toonaangevende partners als edX en Coursera.”

 

MOOC-provider edX over U.NXT: “Must say, this is one of the most well structured blended learning plans I have seen.”

 

Waarom is een opleiding als U.NXT zo nodig?


“Omdat de wereld verandert. De maatschappij heeft behoefte aan digitale business entrepreneurs die op zoek gaan naar pragmatische, innovatieve oplossingen. Die zichzelf willen blijven ontwikkelen. En die denken vanuit technologische kansen. Als we willen bijblijven in de toekomst, moeten we nu beginnen. En daar is ander onderwijs voor nodig. U.NXT wil de professionals van morgen een duw in de rug geven en de afstand tussen onderwijs en arbeidsmarkt verkleinen.”

 

Hoe ziet dat online curriculum eruit?


“De opleiding duurt drie jaar. Ieder jaar bestaat uit trimesters, waarin steeds vijf vakgebieden aan bod komen: Design & Creativity, Technology, Business finance & Entrepreneurship, Big data (analyse) en World languages (o.a. Engels, Spaans en Chinees).

Studenten leren via bestaande, internationale MOOCs, gemaakt door ’s werelds beste universiteiten. Online leren vergt discipline, maar tegelijkertijd blijft het sociale aspect aanwezig als je zorgt als MOOC-moderator voor interactie en feedback. En, voor vele studenten een bijkomend voordeel: studieboeken behoren tot het verleden. In plaats daarvan leren studenten via o.a. video’s, online artikelen en opdrachten: op een speelse, uitdagende manier.

De kennis opgedaan is bij de MOOC's worden toegepast in challenges van bedrijven uit de hightech maakindustrie. De gegamificeerde leeromgeving waarin dit plaatsvindt is een gesimuleerde omgeving waarin attitude, competenties en cognitie samenkomen. Dit gebeurt onder leiding van een coach van het bedrijf en van U.NXT."

 


Zien de U.NXT-studenten elkaar dan nooit?


“Studenten zien elkaar op de campus van U.NXT, en ze ontmoeten elkaar als ze op locatie werken aan challenges bij high tech bedrijven en daar gecoacht worden door professionals. Die challenges komen rechtstreeks uit de praktijk en zijn hartstikke leerzaam. Zo blijven studenten zichzelf continu ontwikkelen; hard nodig in de wereld van vandaag en morgen. Op deze manier doen de studenten uiteraard ook werkervaring op. En de bedrijven krijgen geheel nieuwe blikken en meedenkend vermogen op hun uitdagingen”

 

Wie kan zich inschrijven?


“De bachelor Creative Business Studies is toegankelijk voor iedereen met een mbo-4 of havo-vwo-diploma en ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld zij-instromers. Het is een privé-opleiding, dus de groepen zijn klein. Dat is ook het beste voor een optimaal leerresultaat. We faciliteren ook wel degelijk social learning; het delen van kennis en ervaringen met elkaar."

 

Wat doet de University van Northampton in dit verhaal?


“Met de University of Northampton werken we nauw samen als het gaat om de selectie van de verschillende MOOCs die straks het curriculum vormen. Ook helpen ze ons bij de accreditatie van U.NXT als instituut en bij de accreditatie van het opleidingsprogramma. Dit laatste vindt o.a. plaats in het zogeheten CAIeRO proces. Ze zijn erg enthousiast en geïnteresseerd, omdat U.NXT een wereldprimeur is en we op langere termijn ook internationaal willen met deze manier van onderwijs. Het is echt een super tof en uniek project!”

 


Benieuwd naar U.NXT?


Check hier de website

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020