5 5

Recap: Develhub Summer University 2021

NLV Nieuws | blog
Het introduceren van een nieuw dashboard om het leren na implementatie te optimaliseren middels data gedreven leren, het mogelijk maken van Gepersonaliseerd Leren in een Learning Experience Platform en meer… We bespraken het allemaal tijdens de eerste hybride sessie van het najaar: Develhub Summer University 2021.

Workshop 1: de Learning Accelerator

Na maanden hard werken mochten François en Kim eindelijk de Learning Accelerator introduceren! Het doel van de Learning Accelerator is om de betrokkenheid van de lerende te verhogen waarbij de zelfredzaamheid, motivatie en betrokkenheid centraal staan. Middels een dashboard wordt er inzicht gecreëerd op de mate van de betrokkenheid en de effectiviteit van interventies. Hierdoor krijgt de moderator zicht op welke interventies wel en niet werken en kan hij vervolgens doelgericht interventies inzetten om de betrokkenheid van de lerende te verhogen.

Meer over de Learning Accelerator vertellen we in een nieuwe blog (#staytuned), maar wat waren de take-aways uit de workshop? Wij delen onze top 3 hier:

Leren binnen de organisatie moet anders ingericht worden: de wereld om ons heen verandert zo snel, dat academies geen tijd meer hebben om alles te regelen; eer dat er een training klaar is, staan er al 6 andere op het lijstje. Het is dus van belang om leren decentraal te gaan inrichten waardoor je sneller kunt schakelen en de academies ontlast kunnen worden.

Zowel motivatie, engagement als zelf redzaamheid zijn noodzakelijk om de lerende te activeren: want, ga maar na: als jouw rol veranderd en je bent gemotiveerd en betrokken om nieuwe dingen te leren, maar je hebt geen idee waar te beginnen, dan wordt het erg lastig om hier invulling aan te geven binnen een veranderende organisatie.

De Learning Accelerator, door Next Learning Valley

 

Data Gedreven Leren helpt ons om de juiste interventies te plegen om de lerende te activeren: doordat we zicht hebben op de data weten we wanneer een interventie noodzakelijk is, en zien we ook direct of deze effectief is. Zo kunnen we snel bijsturen; wel zo handig in die snel veranderende wereld!

Workshop 2: Gepersonaliseerd Leren in StreamLXP

Onze Learning Innovators Jos en Dirk namen de deelnemers mee in de wereld van Gepersonaliseerd Leren, allemaal binnen het Learning Experience Platform StreamLXP. Door het activeren van Gepersonaliseerd Leren streven we continue naar zelfgestuurde leerpaden. Hierdoor wordt het leren gedreven door de intrinsieke motivatie, ambities, behoeften en leerdoelen van het individu. Deze manier van leren met het mogelijk om leren te transformeren tot impactvolle, relevante en gedifferentieerde ervaringen.

Gepersonaliseerd Leren in StreamLXP

Na het geven van deze workshop waren er 3 take-aways die er voor ons uitsprongen:

Keuzestress voorkomen: een slimme onboarding functionaliteit kan ons helpen om keuzestress die lerende mogelijk ervaren te voorkomen. Hierdoor krijgt de lerende tevens een gepersonaliseerde leerervaring binnen StreamLXP.

Beter inzicht in een LXP: door het geven van deze workshop hebben de deelnemers een betere inzicht gekregen in de positionering van een LXP in het leer-ecosysteem.

LXP is een verrijking op een LMS: de functionaliteiten van een LXP zorgen voor een meer gepersonaliseerde aanpak. Hierdoor is het een verrijking op een LMS.

 
Conclusies

Het eerste hybride event van het najaar was een groot succes. Met trots hebben we onze Learning Accelerator mogen introduceren en deelnemers meer inzichten mogen geven over ons concept Gepersonaliseerd Leren binnen StreamLXP.

Wil jij meer leren over onze concepten, de Learning Accelerator, of kennis maken met het team? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020