5 5

Presentatie van Waarden van MOOCs op EMOOC2019

Social Learning | blog
In Napels vond van 20 t/m 22 mei 2019 de European MOOCs Stakeholders Summit 2019 plaats (EMOOC2019) met als titel: The Higher Education Lansdscape is Changing.

Het programma was verdeeld in diverse tracks: Research, Experience, Policy, Business. Jos Maassen verzorgde een presentatie in de businesstrack "Experience from the field - A Deep Dive into Practitioner's World.

Aan de hand van een korte pitch van 5 minuten en een posterpresentatie (incl. online presentatie van 3 cMOOC cases van Capgemini, Ordina en Visio) van 45 minuten werd het een levendige discussie met het internationale publiek.

De titel van de presentatie was: De waarden van MOOCs die door bedrijven/organisaties worden aangeboden... dus niet door Universiteiten. Maar liefst 15 waarden lichtte Jos toe. Uiteraard werden ook de "challenges" en "lessons learned" besproken.

Goed te merken was dat het publiek enthousiast en verrast reageerde op deze frisse kijk op MOOCs. Vanuit een ander perspectief! Organisaties uit Canada, Frankrijk, België en Noorwegen gaven aan zich in Curatr te gaan verdiepen als cMOOC (C = Connectivisme) platform, het is immers gebaseerd op o.a. social learning. Tijdens dit congres werd sowieso weer meer over social learning gesproken in MOOCs.

Voor vragen en/of opmerkingen, mail Jos Maassen.

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020