5 5

Next Learning Congres 2021: een terugblik

NLV Nieuws | blog
“Fantastisch dat het eindelijk weer kan!” Winston van Duijn, opleidingskundig adviseur van Railcenter met een passie voor leertechnologie, blikt met veel plezier terug op Next Learning 2021. “Toen ik reageerde op de Linked-In-winactie van Next Learning Valley – trotse partner van Next Learning –, had ik nooit gedacht dat ik daadwerkelijk de toegangskaart voor het congres op 27 september zou winnen. Zo tof dat het toch gebeurde. NLE is gewoon een hele inspirerende én leuke dag als je van leren houdt. Voor mij is het een speeltuin.”

1931 Congresgebouw

Winston van Duijn wordt blij van experimenteren, innoveren en digitaal leren. “Na een loopbaan bij de Nederlandse Spoorwegen als opleidingskundig adviseur heb ik de switch gemaakt naar Railcenter, een stichting die de opleidingen en opleidingstrajecten uitvoert voor mensen die in de rail- en infrabranche werkzaam zijn,” vertelt hij. “De lijnen zijn hier kort en er is ruimte om te experimenteren en innoveren met nieuwe technologie: precies wat ik leuk vind.”

 
Next Learning Congres

“Ik kende Next Learning Congres al wel. Het is het grootste event over learning in Nederland. Toen ik nog studeerde ben ik er eens geweest en ik wilde graag opnieuw met gelijkgestemde vakgenoten sparren. Op LinkedIn houd ik Next Learning Valley al een tijdje in de gaten. Zij verzorgden twee sessies op NLE 2021 en mochten als partner een toegangskaart voor het congres verloten. Ik reageerde op de post en won. Superleuk natuurlijk.

Met veel plezier heb ik de keynotes bijgewoond, waaronder die van Ben Betts over data, datagedreven leren en een learning data strategy. En ook de sessie van Max Mertens over hoe datagedreven leren jouw organisatie kan helpen te optimaliseren. Superinteressant, zeker ook omdat we daar binnen onze eigen organisatie meer mee willen doen. En ja, ik wilde nog honderd andere dingen zien en horen, alleen je moet keuzes maken op zo’n dag,” lacht Winston.

Max Mertens tijdens zijn Masterclass

Checken wat je impact is

“De sfeer op NLE 2021 was heel relaxed en iedereen was enthousiast: je merkt gewoon dat je niet hoeft uit te leggen waarom leren en ontwikkelen het leukste is wat er bestaat. Je spreekt gelijkgestemden in dezelfde taal. En dan ook live!

Mijn interesse ligt momenteel erg bij hoe je kunt meten wat de impact is van je leerinterventies: wat levert jouw opleidingstraject op in de praktijk? Data speelt daarbij een onmisbare rol. Het liefst willen we bij Railcenter ook naar een opleidingstraject met gepersonaliseerde leerpaden waarin lerenden automatisch worden vrijgesteld van onderdelen als ze die kennis al beheersen en waarin ze aanbevelingen krijgen voor content die voor hen interessant is. Natuurlijk volg je in de markt wat er voor tools beschikbaar zijn en wat andere partijen al doen. Zo’n congresdag is dan extra waardevol.”

Kansen en connecties

“Tijdens NLE 2021 merkte ik dat er nog niet heel veel organisaties ver zijn met learning analytics en datagedreven leren. Daar was ik opgelucht over, want het biedt kansen voor ons: als wij daar bij Railcenter een paar stappen in maken, lopen we plotseling voorop in de markt op dat gebied. Mooi toch?

Bovendien heb ik nieuwe waardevolle connecties opgedaan en veel collega’s eindelijk weer live gezien. Fijn om te horen hoe het met vakgenoten gaat en om te merken dat er anderen zijn die met gelijksoortige uitdagingen aan de slag zijn. Zo sprak ik een partij die druk bezig is met Augmented Reality voor een soortgelijke doelgroep als die wij bij Railcenter hebben. Leerzaam om te horen wat hun ervaringen met nieuwe technieken zijn.”

 Aanrader

“Next Learning Congres is echt een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met leren en ontwikkelen. Bovendien vond ik het leuk om het Next Learning Valley-team in levenden lijve te zien. Ik heb ooit kennis met ze gemaakt via een MOOC die zij faciliteerden en inmiddels zijn ze flink gegroeid. Ze wekken regelmatig mijn interesse met blogs over gepersonaliseerd leren, sociaal leren en learning analytics. Op zo’n congresdag leer je de mensen achter de organisaties ook echt kennen. Dat maakt het juist leuk: L&D-afdelingen binnen organisaties zijn vaak geneigd om naar binnen te kijken, terwijl je op zo’n dag heel erg naar buiten kijkt en leert van wat anderen doen. Dus: ga erheen, zou ik zeggen!

 

Wil jij net als Winston meedoen aan onze winacties?  Volg ons dan op LinkedIn!

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020