5 5

Persoonlijk leiderschap in crisistijd

Na het volgen van deze MOOC


Weet je als deelnemer:

  • hoe ga ik om met onvoorspelbaarheid? (wij hebben het antwoord niet, maar kunnen wel inzicht bieden);

  • waar gaat het jou om, wat drijft jou nu echt


Heb je als deelnemer:

  • meer houvast aan jezelf;

  • zicht op jouw waarden en drijfveren.


 

Over deze MOOC


In de afgelopen weken hebben we als Horizon veel van onze trajecten, in overleg met opdrachtgevers, geannuleerd, verplaatst of in een andere vorm aangeboden. De impact die het Coronavirus op ons heeft is enorm, zowel zakelijk als privé. Naast de organisatorische werkzaamheden ontstond bij ons ook al snel de behoefte om op een andere manier onze deelnemers iets te bieden in deze tijd. Al gauw kwam het idee om opnieuw een MOOC te organiseren, speciaal voor hen, met als titel ‘Persoonlijk leiderschap in crisistijd’.

Het belangrijkste doel dat wij ermee beogen is dat we onze deelnemers willen ondersteunen en begeleiden in deze onzekere tijd. Maar ook, samen met hen te reflecteren op wat deze crisis persoonlijk met ons doet.

Dit alles onder het motto: in tijden van sociale onthouding zoeken we digitale nabijheid. Wij hebben de wijsheid niet in pacht, laten we samen delen en leren van wat er nu gebeurt.

Na een paar dagen merkten we dat we in deze tijd iedereen iets willen bieden, niet alleen onze huidige deelnemers. Dus hebben we inmiddels besloten om de MOOC aan te bieden aan onze deelnemers en alle andere geïnteresseerden. Hoe meer zielen, hoe meer interactie.

 

Thema’s per week:


De MOOC start op dinsdag 24 maart 2020. Elke volgende week gaat er een level open.

Level 1: Koers houden in onvoorspelbare tijden

Een nieuwe situatie maakt gedachtes, gevoelens en gedrag in ons los. Persoonlijk leiderschap gaat over de manier waarop jij met deze gedachtes en gevoelens en je gedrag omgaat. In dit level nemen we je mee langs verschillende bronnen over denken, voelen en doen. Hoe beter jij begrijpt hoe jouw gedachtes, jouw gevoel en jouw gedrag met elkaar samenhangen, hoe beter jij sturing kan geven aan jezelf.

 

Level 2:Onder druk goede gesprekken voeren – over krachtige relaties en overeenstemming bereiken

In crisis vallen vanzelfsprekendheden weg. Onder druk kan stress de overhand krijgen in een gesprek. Hoe hanteer je bij jezelf en de ander stress in het gesprek op zo’n manier dat er weer ruimte ontstaat om te denken en te overleggen?

Level 3: Schrik in je team en organisatie – wat gebeurt er en hoe ga je hiermee om?

Vertrouwen is de basis van teamontwikkeling. Kwetsbaarheid is de basis van vertrouwen (Lencioni). Hoe kun je met elkaar de crisis benutten om de teamontwikkeling te versnellen?  Er is nu namelijk meer ruimte voor kwetsbaarheid. Zoals premier Rutte deze week zei: “We moeten 100% beslissingen nemen op basis van 50% informatie.” Waar er gebrek is aan inzicht en informatie, zijn er vele meningen. Hoe benut je deze veelheid op een constructieve manier?


Level 4: Nieuwe perspectieven - opnieuw afstemmen op de betekenis van jou en je organisatie


Felix Rottenberg zei bij DWDD dat de nieuwe toegankelijke steunregelingen voor zelfstandigen en bedrijven een model kunnen vormen voor een nieuwe, minder bureaucratische overheid. Welke mogelijkheden zien we om onder druk van de crisis innovaties voor de toekomst te creëren?

 

MOOC facilitators


De trainers van Horizon: Aukje MengerHugo HoetinkKees Westein en Floris Alberse

 

Voor wie is deze MOOC


Voor iedereen die deze crisis wil aangrijpen om er samen iets van te leren.

 

Kosten


Deelname aan deze MOOC is gratis.

Informatie

Aanbieder: Horizon Training & Ontwikkeling
Startdatum: 24-03-2020
Einddatum: 29-04-2020
Effort: 1 -2 uren per week
Taal: Nederlands
Hashtag: #plinct

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020