5 5

Een leven lang BHV

Je ontwikkeling als BHV'er staat nooit stil. Door veel te oefenen zorg je voor goede vaardigheden. Daarnaast draagt aanvullende kennis bij aan het uitvoeren van je rol als bedrijfshulpverlener.

Iedere levensfase brengt andere risico’s met zich mee en vraag extra kennis en vaardigheden van de BHV’er. Via deze MOOC van BHV.nl werk je aan meer kennis en vooral aan het delen van deskundigheid met andere deelnemers op het gebied van BHV. Het onderwerp is ook deze keer relevant voor alle bedrijfshulpverleners van Nederland: Een leven lang BHV.

 

Na het volgen van deze MOOC  • Heb je een beeld van de verschillen in BHV-aanpak tussen baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen;

  • Ben je op de hoogte van nieuwe richtlijnen voor BHV’ers;

  • Ontdek je welke invloed (groeps-)gedrag kan hebben op het handelen van mensen;

  • Heb je meer inzicht in de gevolgen en impact van Social Media bij ongevallen;

  • Heb je achtergrondkennis over veelvoorkomende ziektes bij kinderen en ouderen;

  • Heb je aanvullende kennis over hulpverlening aan mensen die minder zelfredzaam zijn.


Daarnaast biedt de MOOC mogelijkheden om in contact te komen met andere BHV’ers, zodat je gezamenlijk oplossingen kan zoeken, ervaringen kan delen of kennis op kan doen.

 

Over deze MOOC


We willen je op een interactieve manier nieuwe kennis aandragen die je helpt in de uitvoering van BHV werkzaamheden. Deze online cursus is opgedeeld in drie levels. Elke week verschijnt er een nieuw level waarin je samen met andere BHV’ers, met een nieuw thema aan het werk gaat. Je wordt onder andere uitgedaagd om je kennis toe te passen in casussen. Hierbij is het leuk als je ook andere deelnemers ondersteunt en meedenkt over oplossingen.

 

Thema’s per week:Thema 1: Baby’s en kinderen


Iedere BHV’er kan op de werkplek, maar zeker ook thuis of onderweg, te maken krijgen met een ongeval met een kind. Dit vraagt vaak om andere hulpverlening dan bij een volwassen slachtoffer. Of je krijgt te maken met situaties die vooral bij kinderen voorkomen. We besteden hier in deze week extra aandacht aan.

Thema 2: Volwassenen

In de tweede week gaan we dieper in op je taken en houding als BHV'er ten opzichte van volwassenen, te denken aan collega's, klanten en cliënten. We gaan verder in op het denken vanuit risico's, voorbereid zijn op je rol en goed kunnen handelen.

Thema 3: Ouderen en zelfredzaamheid

Iedere levensfase brengt andere risico's met zich mee en vraagt om een andere aanpak. Je kunt je voorstellen dat bij hulpverlening aan ouderen de niet-zelfredzaamheid een grote rol speelt. Daarom besteden we hier deze week extra aandacht aan.

 

MOOC facilitators


Mike Deerenberg is senior docent Veiligheid bij BHV.NL.  Naast het geven van BHV trainingen (Nederlands en Engels) is hij bezig met de begeleiding van (nieuwe) instructeurs en het op pijl houden van kennis en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening. Hij is bij de MOOC een van de moderators voor vraag en antwoord.

Remco Pit is docent veiligheid bij BHV.NL en houdt zich onder andere bezig met het geven van BHV trainingen over zowel brand als LEH, ontruimingen en portofoonoefeningen. Hij vindt het interessant om als moderator van de MOOC kennis te delen en in gesprek te gaan met deelnemers.

Simon Meerveld is werkzaam als Business Development Manager. In die rol houdt hij zich bezig met innovatieve oplossingen op het gebied van opleiden, bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening. Het ontwikkelen en modereren van deze MOOC sluit naadloos op dit streven aan.

Frank Eversen is opleidingskundige en product owner bij BHV.NL. Hij houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van opleidingsprogramma’s. Als projectleider en moderator van deze MOOC vindt hij het interessant om kennis te delen en te leren van deelnemers.

 

Voor wie is deze MOOC


Het onderwerp van deze MOOC is interessant voor iedereen die de rol van bedrijfshulpverlener vervult, een rol binnen de bedrijfsnoodorganisatie heeft of daar interesse in heeft. Ben je bijvoorbeeld (nog) geen BHV’er maar heb je wel interesse in het onderwerp, dan ben je ook van harte uitgenodigd deel te nemen!

Ben je nieuw? Dan kan je jezelf direct aanmelden via de REGISTREER-knop hiernaast. Heb je al eerder een BHV.NL MOOC gevolgd, klik dan op de LOGIN-knop en meld je dan in het MOOC-platform aan voor deze nieuwe MOOC onder “openbare cursussen”.

Informatie

Aanbieder: BHV.NL
Startdatum: 03-06-2019
Einddatum: 23-06-2019
Effort: 2 á 3 uur per week
Taal: Nederlands
Hashtag: #bhvmooc

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020