1 5

Best practice: online trainingen in weerbaarheid

NLV Culture | blog

Maduro Training & Consultancy over blended learning


Van fysieke cursussen op locatie naar online trainingen: familiebedrijf Maduro Training & Consultancy (MNTC) heeft de stap gezet naar blended learning. Hun arsenaal aan trainingen op het gebied van weerbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit is nu te volgen op alle mogelijke manieren, locaties en devices. Geaccrediteerd en wel.


 “M12 is ons eigen online platform, ontwikkeld binnen StreamLXP, voor mensen die online willen werken aan het benutten van hun volledige potentie”, . “Onze missie: het helpen van mensen, teams en organisaties in het bereiken van hun maximale weerbaarheid, komt op dit platform samen.”

Hoe het was
“We waren al een tijdlang zo druk dat ik soms ‘nee’ moest verkopen. Simpelweg omdat er niet genoeg uren in een week zitten. En toen kwam de eerste golf in maart 2020. Het was voor die tijd al een paar keer door ons hoofd geschoten dat online trainingen aanbieden een mooie aanvulling zou zijn op onze fysieke trainingen op locatie. Maar ja, hoe dan? En wanneer begin je daarmee? Door de werd die behoefte plots nog groter.”

Hoe het nu gaat
“Samen met François van Next Learning Valley heb ik onze fysieke trainingen omgezet naar een online versie op hun platform StreamLXP. We hebben nagedacht over content, over hoe de leertrajecten eruit moeten zien en uitgebreid getest. De online trainingen bestaan uit leerervaringen (bekijk een video, lees een blog, doe een oefening) die maximaal 10 minuten duren. Deelnemers kunnen zélf kiezen wanneer, waar en hoe vaak ze tijd besteden aan hun online training.Fantastisch voor de lerenden, en mooi voor ons: de schaalbaarheid van MNTC is vergroot. Wij denken dat blended learning de toekomst heeft. StreamLXP faciliteert ons om in die combinatie van on- en offline de perfecte match te bieden. Dat horen we ook terug van onze gebruikers. Toen we net begonnen, merkten dat sommige opdrachtgevers en deelnemers dachten: gaat dit wel werken? Nu krijgen we van veel partijen positieve feedback en horen we ook: ‘wauw, kan dit niet ook, of dat?’ Superleuk.”

Wat er komt
“Het zou mooi zijn als we de combinatie van on- en offline trainingen kunnen blijven bieden en verder uitbreiden. De afgelopen tijd merken we dat daar steeds meer behoefte aan is. Daarnaast zien we steeds meer mogelijkheden voor organisatiespecifieke content. In een organisatie is ontzettend veel kennis aanwezig. Kennis die gebruikt mag worden. Tegelijkertijd blijven wij specialist op ons eigen vakgebied (namelijk weerbaarheid) en zorgen samen met de organisatie voor waardevolle contentcreatie.”

Over MTNC
MTNC is een familiebedrijf met een duidelijke missie: het helpen van mensen, teams en organisaties in het bereiken van hun maximale weerbaarheid. Dit bereikt MTNC door middel van het vergroten van hun mentale, verbale en fysieke vaardigheden.

Hiervoor richt MTNC zich op de prestaties onder druk en zijn hierbij tot revolutionaire bevindingen gekomen die de basis vormen voor onze methodieken. Met deze innovatieve inzichten helpt MTNC individuen, teams en organisaties om inzicht te krijgen in jezelf en anderen. MTNC helpt de communicatie te verbeteren en om te gaan met weerstand. Ook de mentale weerbaarheid is daarin erg belangrijk.Wil je meer leren over MTNC? Ga dan naar hun website, of lees de eerdere blog die we plaatsten kort na de eerste golf van de coronacrisis.

 

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020