< Ga terug

Ernst-Jan van Unen: nieuwe expert gepersonaliseerd leren

News

Van leerkracht in het basisonderwijs naar expert gepersonaliseerd leren: Ernst-Jan van Unen is sinds mei 2022 werkzaam bij Next Learning Valley. “Jos en ik kennen elkaar al langer en spraken van begin af aan dezelfde taal. We hebben beide bij een onderwijskundig consultancybedrijf gewerkt en – saillant detail – in mijn vorige functie was ik klant van NLV.”

“Bij het bedrijf waar ik hiervoor werkte, leerde ik het team van Next Learning Valley kennen als vernieuwers, meedenkers en doorpakkers. En dat zijn ze. De toeren staan hoog. Ik word als onderwijskundige behoorlijk geconfronteerd met mijn eigen vakgebied: nieuwe dingen leren. Echt iedereen bij NLV is knetterhard bezig om de zaak verder te helpen. Supertof.”

Belangrijkste skill: omgaan met veranderingen

“De grootste skill van de toekomst: omgaan met veranderen. En daarmee is leren en ontwikkelen onlosmakelijk verbonden. Dat maakt deze functie ook zo leuk: het is een combinatie van alles wat ik interessant vind. Hoe tof is het als je organisaties helpt met leren? En eraan bijdraagt dat medewerkers dankzij een sociaal, online en gepersonaliseerd leerproces betere professionals worden?

Dat is dan ook op dit moment mijn belangrijkste doel binnen Next Learning Valley: gepersonaliseerd leren verder op de kaart zetten, StreamLXP (Learning Experience Platform) implementeren en gevraagd en ongevraagd advies geven over het inrichten van leren binnen verschillende organisaties. We begeleiden ook organisaties bij de inrichting van hun complete learning suite.

Skills-based learning vind ik overigens ook heel interessant: daarmee pas je de kennis die je hebt opgedaan ook daadwerkelijk toe in de praktijk. Je moet eerst iets weten om iets te kunnen. En om iets te kunnen moet je die kennis toepassen.”

Blij met het team

“In mijn eerste werkweek vertrokken we direct naar Learning Technologies 2022 in Londen. Een mooie manier om het team echt goed te leren kennen. Je ontdekt niet alleen elkaars professionele mening, maar ook de mens achter het biertje ’s avonds in de pub. Kim is mij als Expert Sociaal Leren aan het inspireren hoe je studenten daadwerkelijk activeert en motiveert. Al mijn (learning)datavragen kunnen direct door naar Max. Max weet hier alles van. En Jos en ik hebben van begin af aan een klik, als oude onderwijskundige consultants vonden en vinden we elkaar in hetzelfde vakgebied.

Verder heb ik François in die week in Londen ook goed leren kennen; die weet gewoon gruwelijk veel over trends in leren en leerconcepten. Ook Evy is een fijn teamlid. Zij is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Als klant heb je bijna niet met haar te maken, terwijl zij degene is die NLV (online) zichtbaar maakt. Dat doet zij briljant goed! En Hans is een implementatieprofessional pur sang, heeft daar altijd z’n werk van gemaakt (bij o.a. Philips en Signify), weet wat het is om een bedrijf op te bouwen en te leiden. Hans is zomaar ieders mentor. Bij hem moet je zijn als het gaat om strategisch en tactisch advies.

Next Learning Valley maakt op dit moment een enorme groei door. Om onze klanten succesvol te kunnen ondersteunen als onderwijskundige implementatiepartner hebben wij meerdere vacatures open. Dit is een mooie gelegenheid om met iemand anders een gepersonaliseerd-leren-team op te tuigen. Ik heb er zin in!”

This site is registered on wpml.org as a development site.