5 5

Rapids: snel leerervaringen ontwikkelen én aanbieden

Personalized Learning | blog
April 2021. Kwalitatief hoogstaande content. Dat is wat je wil als je digitaal onderwijs, trainingen of cursussen aanbiedt. Tegelijkertijd vormt het creëren van die content direct een van de grootste uitdagingen. Vooral het ontwikkelen wordt vaak als struikelblok gezien.

Want, als het om contentontwikkeling gaat, dan zijn er vaak twee smaken: (1) je gebruikt laagdrempelige ontwikkelinstrumenten, maar die hebben meestal slechts beperkte opties en functionaliteiten. Of (2): je kiest voor uitgebreide ontwikkelapplicaties. Maar die zijn dan weer heel complex in gebruik.

 

Snel en eenvoudig hoogstaande content ontwikkelen


De onderwijs- en L&D-wereld snakt naar the best of both worlds: een applicatie die laagdrempelig in gebruik is én uitgebreide ontwikkelmogelijkheden heeft. En nu, in de lente van 2021, hebben we in StreamLXP een oplossing voorhanden: Rapids.

Met Rapids kun je snel, eenvoudig en flexibel kwalitatief hoogstaande content ontwikkelen en aanbieden. Je bespaart tijd, creëert content in je eigen huisstijl en genereert data waar je van kan leren. Whoop whoop!

 

Widgets


Binnen Rapids bouw je een pagina op die uit zogenaamde Widgets bestaat.

Rapids Widgets

De toepassingsmogelijkheden:


Wat je met die widgets binnen Rapids kan? De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos.

  • Creëer artikelen en blogposts: Sleep en plaats verschillende componenten (tekst, checklist, afbeelding) in een flexibel template om snel aantrekkelijke content te maken.

  • Ontwerp simpele evaluatieformulieren: Met de vragenwidget en invulvelden verzamel je eenvoudig data en feedback van de lerende.

  • Creëer micro-learnings: Bied kleine stukjes informatie aan die aansluiten op bestaande kennis, of die nieuwe concepten introduceren.

  • Maak mediarijke content: Groepeer meerdere soorten content en zorg dat het er professioneel uitziet: tekst, afbeeldingen, video’s en quizvragen.

  • Personaliseer de onboarding-ervaring: Plaats een welkomstvideo in Rapids, link naar belangrijke documentatie en gebruik een checklist die de onderdelen van jouw onboardingsproces inzichtelijk maakt.

  • Creëer FAQ’s: FAQ-pagina’s voor jouw lerenden maak je in een handomdraai. Hierdoor is iets uitleggen of demonstreren aan jouw lerenden makkelijker dan ooit.


De voordelen van Rapids


Content ontwikkelen en learning experiences aanbieden gaat nu nog sneller en makkelijker dankzij Rapids. Nog even de voordelen op een rijtje:

Ontwikkel eenvoudig verschillende toepassingsmogelijkheden:
Bij Rapids krijg je wat je ziet: alle aanpassingen die je als ontwikkelaar aan de achterkant maakt, zijn gelijk aan wat de lerende aan de voorkant ziet. Dit zorgt ervoor dat je snel en efficiënt content kunt ontwikkelen.

Match de content met de look & feel van jouw organisatie:
Maak gebruik van banners en pas je kleuren en lettertypen aan. Zo herkennen de lerenden direct dat het jouw content is.

Leer van de rijke datastroom:
Rapids genereert veel data: welke vragen zijn goed of fout beantwoord? Wat hebben lerenden ingevuld bij open vragen? Alle data is xAPI compliant: je kan die gegevens verzamelen en opslaan in Learning Locker. Vanuit daar kun je een analyse op de data loslaten, waardoor je nog beter zicht krijgt op het gedrag van de lerende.

Bespaar tijd:
Doordat Rapids zo toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, bespaar je tijd. Deze tijdswinst is super waardevol; die kan je immers weer steken in het faciliteren (en optimaliseren) van leren.

 

Meer weten over Rapids? Neem dan contact op met Dirk

 

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020