5 5

Hiken met Curatr LXP

Personalized Learning | blog
Eind september 2018 werd in het natuurhistorisch museum in Londen de nieuwe versie van leerplatform Curatr gelanceerd. Met Curatr LXP maak je jouw online leerervaring compleet. Josh Bersin schrijft er veel over de laatste tijd. Wij namen het nieuwe Learning Experience Platform mee naar Nederland. Je kunt het vergelijken met de wandeltochten die François en Jos met enkele vrienden jaarlijks beleven. Bergtochten in Schotland (2015), Oxford (2016), Zwitserland (2017), Ardennen (2018) en Expeditie Polen in 2019 in de planning. Stel jouw leerdoelen en ontdek nieuwe kennis en vaardigheden. Ga je mee hiken?

 
Twee personen

 

Van een sociaal leerplatform …


De originele versie van Curatr werkt nog steeds. En hoe. In Curatr faciliteer je social learning door het ontwikkelen van Massive Open Online Courses of Small Private Online Courses (MOOCs en SPOCs). Organisaties gebruiken het platform om digitaal, sociaal en persoonlijk leren mogelijk te maken. Binnen teams, afdelingen of binnen het hele bedrijf. Hogescholen en universiteiten bouwen er online collegereeksen in. Dat gaat goed en kan nog steeds. Alleen … het is nu nóg beter. Sinds een paar maanden is er een upgrade!

 

… naar een Learning Experience Platform (LXP)


Zet je het vinkje aan van de Curatr LXP-versie? Dan krijg je een mega-uitgebreid learning experience platform ter beschikking, gebaseerd op gepersonaliseerd leren. VodafoneZiggo, de Koninklijke Marechaussee (KMAR), Alliander, Medisch Spectrum Twente (MST) en PGO Support werken er al mee. Deelnemers aan een online learning experience stellen persoonlijke leer- en ontwikkeldoelen en kiezen uit drie P’s.

 


Perform, Promote of Pivot


Doelen stellen, dat kan iedereen. Daarom is Curatr LXP ook zo fijn! Binnen het platform mag je kiezen uit drie P’s: perform, promote of pivot. Wil je beter worden in je huidige rol? Dan ga je voor een perform-doel. Wil je een seniorfunctie gaan bekleden of leidinggevende worden? Kies voor promote. En wil je switchen in je carrière? Dan past pivot bij jou! Deze keuzen sluiten ook prima aan op thema’s zoals: duurzame inzetbaarheid.

Maar hoe zit het nou met die wandeltochtvergelijking? Ja, daar komen we nu op.

 

Focus Area: Schotland


Je hebt besloten: ik ga online leren. En je weet ook welke P je wil. Dan is het daarna belangrijk dat je een onderwerp kiest waarin je je wilt ontwikkelen. Data analyse, leren  presenteren of leiderschap, bijvoorbeeld. Dat is dan je ‘focus area’. Tijdens een wandeltocht is je focus area bijvoorbeeld Schotland. Of Zwitserland. Of de GR57 door de Ardennen.

 

Learning Experiencede weg vragen


Om beter te kunnen presenteren of het analyseren van data, is het van belang dat je leerervaringen, of ‘learning experiences’ opdoet. Tijdens die ervaringen schaaf je vaardigheden bij, verander je je gedrag of verwerf je nieuwe kennis. Dat kan door een video te kijken, een artikel te lezen, een expert te spreken, iets na te doen of iemand iets uit te leggen. Wij onderscheiden maar liefst 45 learning experiences. Tijdens een hike zijn learning experiences bijvoorbeeld de weg vragen aan een local. Of overnachten in een herberg, je rugtas anders inpakken of kaart lezen.

 

Learning Journey: de hike


De leerreis, of ‘learning journey’ is de optelsom van alle leerervaringen die maken dat je je ontwikkelt op je focusgebied. Volg je het nog? Vergelijk je het met een wandeltocht, dan is de learning journey de complete hike.

 

Waarom heb je Curatr LXP nodig op je tocht?


Omdat het learning experience platform heel uitgebreid en handig is. Je krijgt niet alleen content aangeboden vanuit je organisatie of vanuit je onderwijsinstelling. Ook Artificial Intelligence (AI) komt om de hoek kijken. Stel dat je bezig bent met Leiderschap, dan krijg je via Filtered  ‘learning recommendations’: aanbevelingen. ‘Dit vind jij mogelijk ook leuk’. ‘Anderen lazen ook …’. Dat soort kreten. Elke dag krijg je nieuwe, unieke, passende content in jouw persoonlijke leerplatform.

 

Reflectie en sentiment


Ook mooi aan Curatr LXP: je doet aan reflectie. In jouw eigen Learning Experience Platform krijg je regelmatig vragen: wat pas je toe op je werkplek? Wat vind je van de content? Ook dan leer je. Bovendien zit er een Social Intelligence Dashboard in (SID). Dat dashboard meet het sentiment onder de deelnemers: wat vinden mensen van deze learning experience? Wie zijn de thoughtleaders op dit gebied?

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020