5 5

Het Learning Analytics Maturity Model

Learning Analytics | blog
Waar de potentie en noodzaak van data-gedreven leren, dan wel Learning Analytics (LA), breed gedragen is, is het voor veel organisaties en instellingen lastig om een start te maken. Welke data moeten we verzamelen? Hoe krijgen we die data op één plek? Hoe kunnen we AVG-compliant data verzamelen? Al deze vragen, en natuurlijk meer, zijn zaken waar organisaties en instellingen tegenaanlopen wanneer ze stappen willen zetten met hun visie omtrent data-gedreven leren.

Om organisaties en instellingen sneller op weg te helpen met hun inzet van LA, heeft Next Learning Valley – in samenwerking met Learningpool en Donald Clark – een nieuw, innovatief instrument ontwikkeld: Het Learning Analytics Maturity Model!

Het Learning Analytics Maturity Model
Met dit model, kunnen we aan de hand van enkele vragen niet alleen een inschatting maken van jouw volwassenheid op het gebied van LA, maar ook direct advies geven over waar jouw aandacht het best besteed is om alles uit jouw data-gedreven visie op leren te halen. Na het beantwoorden van deze vragen, ontvang je een volledig gepersonaliseerd advies op maat.

Geen zorgen, we kijken hierin breder dan enkel de technologie! Data en de hiervoor ondersteunende technologieën zijn immers maar een klein onderdeel van het uitoefenen van een data-gedreven visie op leren – de mensen, vaardigheden en capaciteiten en de interne draagkracht binnen jouw context zijn minstens net zo belangrijk.

Het Learning Analytics Maturity Model is ontwikkeld om deze zaken in kaart te brengen. Heb je getalenteerde mensen in jouw organisatie of instelling die goed uit de voeten kunnen met (leer)data, maar ontbreekt het in jouw context aan technologie? Dan bevind je je in een compleet andere situatie dan een organisatie of instelling die wél de technologie op orde heeft, maar gemis heeft aan kennis en vaardigheden; het Learning Analytics Maturity Model is ontwikkeld om precies dit soort nuances in kaart te brengen, maar ook om direct concrete aanbevelingen te doen voor vervolgstappen!

Uiteraard begint het allemaal met het doel: Als je van plan bent om op basis van data jouw leerervaringen te optimaliseren, dan zijn er verschillende overwegingen die van belang zijn. Maar, het begint allemaal bij het inzichtelijk maken van de huidige situatie en zo een pad te ontwikkelen wat jouw brengt naar de gewenste bestemming, wellicht is die al dichterbij dan voorzien!

Goed om te weten
Het Learning Analytics Maturity Model is ontwikkeld om beantwoord te worden door een team van L&D of HR specialisten, die werkzaam zijn in een organisatie of instelling van tenminste 250 man met een interesse in LA. Het beantwoorden van de vragenlijst neemt ongeveer 10 minuten in beslag, waarin vragen gesteld worden over jouw data-gedreven ambities, de beschikbare technologie, het interne draagvlak en de interne expertise.

Ontvang jouw Learning Analytics Maturity Model
Benieuwd waar jouw organisatie of instelling staat wat jullie inzet van Learning Analytics? Kom erachter, en beantwoord de korte vragenlijst!

Heb je meer vragen? Neem contact op met onze Data Scientist Max Mertens.

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020