5 5

Ga uit van wat mensen kunnen en geef ze de ruimte: MOOC Dialogisch valideren over mbo-onderwijs in 2030

NLV Nieuws | blog
Als werkgroeptrekker Validatie voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap houdt onderwijsbestuurder en -vernieuwer Cees Brouwer zich bezig met hoe het mbo er in 2030 uit zou kunnen zien. “Niemand weet dat hè, laat dat duidelijk zijn. Maar wat we wel weten, is dat het anders moet omdat de wereld om ons heen verandert. Ik vind het erg leuk om me daarmee te bemoeien, en binnen een innovatief platform met anderen aan de gang te gaan met nieuwe manieren van leren en ontwikkelen.”

“Hoe Next Learning Valley in mijn leven kwam? Ik kende Jos Maassen al van mijn ROC Rivor-tijd. Daar ben ik vijf jaar bestuurder geweest. Samen met Jos en zijn collega’s ontwikkelden we MOOCs en SPOCs voor het mbo en filosofeerden we over nieuwe vormen van onderwijs.

Next Learning Valley levert wat mij betreft de producten, omgevingen en inzichten waarmee we nieuwe onderwijsexperimenten kunnen testen en toetsen. Er zitten daar allemaal innovatieve mensen die meedenken. Max bijvoorbeeld, die – net als ikzelf – graag in en over de toekomst denkt en daarmee buiten de lijntjes kleurt. Na mijn ROC-tijd zeiden Jos en ik tegen elkaar: volgens mij moeten we nog veel leuke dingen gaan doen. De MOOC Dialogisch valideren is er daar eentje van.“

 
Hoe het was

“Ik belandde in de kerngroep ‘MBO in 2030’ en werd trekker van de werkgroep ‘Dialogisch valideren’. In de werkgroep houden we ons bezig met de vraag: hoe kun je beroepsonderwijs in de toekomst valideren (erkennen)? Met een diploma, met certificaten, met een badge, een praktijkverklaring of likes? Daar praten we dan over. Vandaar de naam. Eerst zouden we dat op locatie doen, maar toen kwam er een of ander virus dat de boel nogal verwarde. En toen mocht ik iets anders verzinnen. Het leukste wat er is.”

MOOC Dialogisch Valideren
Hoe het nu gaat

“Hoe laten we zo veel mogelijk mensen digitaal meedenken over de toekomst van het mbo? In een MOOC natuurlijk. Samen met collega Ruud Duvekot en Next Learning Valley verzamelden en ontwikkelden we leerervaringen, content en open vragen om digitaal het gesprek aan te gaan met deelnemers uit alle hoeken en gaten: bestuurders, docenten, managers, werkgevers, bemiddelaars, adviseurs. Het liefst zo interactief mogelijk, want uit onderzoek blijkt namelijk: hoe meer interactieve componenten je in je onderwijs stopt, hoe hoger het studieresultaat wordt.

Samen met Ruud werd ik MOOC-moderator: degene die de boel in goede banen probeert te leiden en met slimme vragen meer interactie uitlokt. De 220 deelnemers reageerden op de leerervaringen, op elkaar of op ons. We konden dankzij learning analytics (de leerdata die we hebben verzameld) zien wanneer mensen leerden. Je ontdekt dan verrassende dingen; zo blijken sommigen ’s nachts erg actief. Ook verzamelden we 100 extra bijdragen die de deelnemers zelf aan de MOOC hebben toegevoegd en kunnen we zien wie het actiefst zijn, waardoor je de trekkers of spilfiguren binnen zo’n netwerk in het vizier hebt.”

 
Wat er nog komt

“Er een dag waarop je met learning analytics kunt meten welke factoren invloed hebben op studieresultaat. Dat lijkt me fantastisch. Voor iedereen hè, want je weet dan gewoon wat werkt voor wie. Dan staat eindelijk die lerende centraal, en wordt het veel makkelijker om een leven lang te leren. Je bent namelijk nooit klaar. En het is zeker niet zo dat je alleen op school iets leert. Je leert misschien nog wel meer als je aan het werk bent, of als je een huishouden draaiende houdt.

Het lijkt me tof om uit te vogelen welke bouwstenen je kunt gebruiken om voor elk mens een ideaal leertraject samen te stellen, waarmee je vervolgens zélf en samen met anderen aan de slag kunt. Waaraan je zelf ook dingen kunnen toevoegen. Honoreer wat iemand al kan, help om de koers te bepalen en gun mensen vervolgens de ruimte om binnen die richting hun eigen keuzes te maken. Daar maak ik me hard voor. Nou ja, je merkt: ik ben er erg enthousiast over.”

 
Over Cees

Cees Brouwer is officieel met pensioen. Daar herinneren zijn vrouw Trudi en zijn drie kinderen hem af en toe aan. Omdat hij een wandelend voorbeeld is van een leven lang leren, blijft hij naar eigen zeggen “een actief beestje”. Hij studeerde informatica, bedrijfskunde, organisatiepsychologie en promoveerde in 2015. Hij werkte 25 jaar in verschillende functies bij KPN, was 8 jaar vicevoorzitter van het College van Bestuur bij de Open Universiteit en 5 jaar voorzitter van het College van Bestuur bij ROC Rivor.

Cees is tegen stippen op de horizon en fan van Mickey Mouse (experimenteer)geld, houdt niet van dikke (strategie)plannen en is voorstander van praatplaten. Hij introduceerde ‘omgekeerd leren’, een revolutie in mbo-land, terwijl hij stellig blijft volhouden dat hij “gewoon het lesrooster heeft omgedraaid”. En hij geeft eerlijk toe dat de dingen waar hij zich graag mee bezighoudt in de categorie enge dingen vallen voor veel onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties.

“Veel van mijn “bazen” vonden mij een niet-cultuurbevestigend mens met aparte, nog niet passende ideeën. Ik ben gewoon aanhanger van een andere theorie. Je kunt op een heleboel verschillende manieren naar hetzelfde kijken. Ik ga een beetje experimenteren niet uit de weg en probeer in mogelijkheden te denken. Ga uit van wat wel kan. Dan heb je het pas echt over waarde(ring). Iedereen is ergens goed in én heeft nog iets te leren. Om dat gedachtegoed centraal te zetten in ons onderwijs, is het nodig om de boel af en toe een beetje op te schudden en buiten de lijntjes te kleuren. Dat vind ik dan weer leuk.”

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020