5 5

Een nieuwe lente en een nieuwe naam: Next Learning Valley

Personalized Learning | blog
Wat ooit MOOCFactory, LRSFactory en YOUFactory waren, is nu gebundeld onder een nieuwe naam: Next Learning Valley. In 2014 schreven Jos Maassen en François Walgering zich onder die naam in bij de Kamer van Koophandel. Daarna werden ze succesvol in onderwijskand en Learning & Developmentland met hun drie labels. En nu gaan ze met de nieuwe naam Next Learning Valley naar buiten.

 

“We groeien hard en doen leuke dingen”, vertelt Jos enthousiast. “We zitten regelmatig in Oxford bij onze partner HT2-labs, hebben twee klanten uit Duitsland erbij: IKEA en Vattenfall en laatst presenteerden we onze nieuwe naam op een congres dat Next Learning heette: hoe mooi wil je het hebben? We merken dat onze klanten vaak wensen hebben op het gebied van leren die bestaan uit een combinatie van de drie labels. Tijd dus om de boel duidelijker te positioneren.”

 

Van MOOCFactory …


“Toen ik Jos leerde kennen, werkte ik nog bij defensie”, vertelt François. “We raakten aan de praat. Dat waren vrij lange, bevlogen gesprekken over hoe wij leren (het liefst) zien. Niet veel later belde hij me en zei: ik heb een idee. Over MOOCs en SPOCs. Zo is MOOCFactory ontstaan. We vlogen naar HT2-labs in Oxford om ons te verdiepen in Curatr, het platform dat HT2-Labs al gebruikte en dat wij graag wilden inzetten in Nederland. Op de terugweg in het vliegtuig bedachten we het logo en de naam.”

 

… naar LRSFactory en YOUFactory …


“Het ging supersnel allemaal. Al gauw ontwikkelden we ook het label LRSFactory, waarbij we de Learning Record Store (LRS) binnen organisaties als instrument inzetten om leren meetbaar te maken. Vorig jaar voegden we daar YOUFactory aan toe: persoonlijk leren via een Learning Experience Platform (LXP). We onderhielden in totaal vijf websites (ook MOOCademy en sociallearningrevolution) en voerden vijf social mediacampagnes. Het was vrij intensief.”

 

… en nu: Next Learning Valley


“De stappen die we zetten en de verschillende labels die we ontwikkelden zijn allemaal logisch geweest. Maar nu is het tijd om de boel onder één paraplu onder te brengen: Next Learning Valley dus”, gaat Jos verder. “Mooi dat we die naam al hadden vastgelegd vijf jaar geleden. En het zegt precies wat het moet zeggen, met een kleine knipoog naar Silicon Valley.” François: “We brengen het hele leer-ecosysteem weer bij elkaar: sociaal leren, het meetbaar maken van leren en gepersonaliseerd leren. Het is opnieuw een logische stap.”

 

Bijpassende huisstijl


“Wij willen innoveren, vooroplopen op het gebied van leren. Daar hoort een frisse, nieuwe huisstijl bij”, stelt Jos. “Leren is nooit af. Daarom zijn de letters in ons logo ook niet af.” François: “De gele/oranje kleur staat voor de passie die we hebben voor leren en de warmte die we meebrengen en terugkrijgen van onze klanten. Ook willen we klanten inspireren met nieuwe leerideeën. Die gedachte zie je terug in de stip op de horizon in ons logo. Voor ons het allerbelangrijkst: klanten inspireren en blij maken. Met nieuwe leertrends en nieuwe technologieën, zoals een LRS en een LXP. Daarom hebben we de website ook anders opgezet: we tonen eerst onze blogs en video’s, voordat we overgaan naar diensten en producten.” Jos: “We zijn trots en we blijven maar groeien. Kom maar op met die Next Learning Valley!”

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020