5 5

De learning suite: het leer-ecosysteem van de toekomst. Ben jij er klaar voor?

NLV Nieuws | blog

Er wordt volop geïnvesteerd in leren. Een geweldige stap vooruit! Bedrijven in alle soorten en maten verdiepen zich in de mogelijkheden om medewerkers te helpen bij hun ontwikkeling. Er is veel vraag naar een leer-ecosysteem dat flexibel is en ‘praat’ met alle systemen die al gebruikt worden in een organisatie. Zo’n leer-ecosysteem bestaat uit zoveel meer dan alleen een platform waar content klaar staat. In deze blog vertellen Jos Maassen en François Walgering over de Learning Suite, het leer-ecosysteem van Next Learning Valley. Wat is er mogelijk in de Learning Suite en waarom is het zo ongelofelijk handig voor de eindgebruiker?


Wat is de Learning Suite van Next Learning Valley

De Learning Suite is een dynamisch ecosysteem van learning tools die aan elkaar zijn gekoppeld en op elkaar zijn afgestemd om de lerende te helpen bij zijn of haar ontwikkeling met impactvolle leerervaringen. Een hele mond vol. Daarom hebben we de Learning Suite gevisualiseerd en de verschillende lagen, en bijbehorende learning tools, in kaart gebracht.De learning experience laag

In deze laag bevindt zich StreamLXP, het learning experience platform van Next Learning Valley. Hier vindt al het leren plaats. De deelnemer logt in en heeft daar allerlei soorten leerervaringen tot zijn beschikking. Deze leerervaringen kan hij binnenkort ook via een app tot zich nemen. Met de app kun je offline werken en zodra er weer verbinding is, wordt de voortgang gesynchroniseerd. Als een organisatie werkt met Microsoft Teams en/of Slack app, kunnen medewerkers via de chatbot Flo toegang krijgen tot StreamLXP. Dit maakt het mogelijk om tijdens werk snel iets te kunnen opzoeken.

De content- en managementlaag

Deze laag bevat het leeraanbod en het managen daarvan. Content dat ontwikkeld is met authoring tools zoals Articulate Storyline en Adapt, kan hier beschikbaar worden gesteld. Het leeraanbod in deze laag kan enorm groot en divers zijn. Zo kan ook content van Youtube, Vimeo, LinkedIn Learning, Coursera, GoodHabitz of andere contentproviders, ontsloten worden via StreamLXP. Ook het beheren van evenementen en het plannen van een meeting met een coach of een mentor vindt hier plaats. Daarnaast kan een bestaand LMS van een klant hier geplaatst worden. StreamLXP bevat echter ook een eigen beheer module voor evenementen, genaamd Venue.

De data en insights laag

In de data en insights laag wordt onder andere het leergedrag verzameld en geanalyseerd. Alle (leer)data wordt verzameld, gevisualiseerd en geanalyseerd en waar mogelijk zelfs geautomatiseerd en gepersonaliseerd. Zo krijgt iedere deelnemer het leeraanbod dat past bij zijn/haar interesses en gedrag. Ze worden genudged met nieuwe content en aangespoord om zich nog verder te ontwikkelen met een notificatie. Next Learning Valley werkt met geavanceerde data-analysetools, zoals Learning Locker en Insights. De learning tool Waves maakt het mogelijk om te automatiseren.

 
Waarom is een leer-ecosysteem belangrijk?

Een leer-ecosysteem faciliteert de ontwikkeling van medewerkers op een flexibele manier. De wereld van leren verandert snel. De focus ligt steeds meer op up- en reskillen van medewerkers zodat zij flexibel inzetbaar zijn in de organisatie. Die flexibiliteit is ontzettend belangrijk in een tijd waarin personeel schaars is.

Quote leer-ecosysteem

De Learning Suite zelf is ook flexibel. Het beweegt mee met de behoefte van de organisatie. Er kunnen tools bijkomen en tools die niet meer nodig zijn, of waar een betere versie van op de markt is, kunnen weg. En juist omdat de Learning Suite in beweging is, zal de ontwikkeling van de medewerkers in beweging blijven.

 
Uit welke producten bestaat de Learning Suite?


 • Stream LXP is het learning experience platform van Next Learning Valley waar al het leren plaatsvindt

 • Flo is de chatbot

 • De Mobiele app maakt leren altijd en overal mogelijk

 • Venue is voor het beheren van evenementen

 • Authoring tools (o.a. Adapt) zijn beschikbaar voor het maken van e-learning content

 • Contentproviders zoals Youtube, Vimeo, LinkedIn Learning en Coursera

 • Learning Locker om (leer)data op de juiste manier te verzamelen en te visualiseren

 • Insights om data te analyseren

 • Waves is de tool waarmee leren geautomatiseerd wordt


Deze tools en technieken kunnen aan elkaar gekoppeld worden en met elkaar ‘praten’. Samen helpen ze bij de vier pijlers van de Learning Suite: Gepersonaliseerd leren, sociaal leren, datagedreven leren en werkplek leren. Met werkplek leren bedoelen we dat het leren naar jouw werkplek toekomt.

Quote: tools binnen de Learning Suite

Iedere tool heeft zijn eigen functie binnen de Learning Suite en kan helemaal op de wens van de klant afgestemd worden. Wij helpen bij dat proces. Hans Ramaker, onze implementor, heeft een schat aan ervaring bij implementatietrajecten van leeromgevingen. Hij begeleidt organisaties persoonlijk bij iedere stap van de implementatie.

 
Wat zijn de belangrijkste redenen om met de Learning Suite te starten?


 1. Wanneer je serieus aan de slag wilt met het up- en reskillen van medewerkers, dan biedt de Learning Suite alle mogelijkheden om daar een succes van te maken.

 2. Met een Learning Suite creëer je een flexibele leeromgeving waarmee je de ontwikkeling van je medewerkers stimuleert.

 3. De learning Suite maakt het mogelijk om gepersonaliseerd, sociaal, werkplek en datagedreven te leren.

 4. Met de Learning Suite bied je medewerkers leerervaringen die op termijn vele malen effectiever zijn dan de traditionele content-dumps.


 
Waarom wil je de Learning Suite met Next Learning Valley implementeren?

Quote: ons team van experts

Complete leer- ecosystemen zoals onze Learning Suite aanbieden gebeurt nog niet veel in Nederland. De vraag is er. Steeds meer grote bedrijven staan ervoor open. Next Learning Valley is uniek met de Learning Suite en de implementatie daarvan. Als onderwijskundige implementatiepartner leveren wij de techniek, de kennis, de migratie van een eventueel oud systeem naar de Learning Suite en we bouwen alle koppelingen. Ons team van experts helpt jouw organisatie te innoveren met leren. En dat doen we met enorm veel passie.

 
Plan nu vrijblijvend een demo!

Is jouw organisatie klaar voor een futureproof leer-ecosysteem? Boek dan vrijblijvend een demo van de Learning Suite.

 

 

 

Jos Maassen

Eigenaar Next Learning Valley

Deel met je omgeving

© Next Learning Valley 2020